Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Започна преместването на дърветата от пл. "Централен"
Източник: ПОТВ 15:33 / 07.12.2018
© ПОТВ

Багерите стигнаха и до дърветата на пл. Централен. Както ПОТВ вече съобщи, подмяната на настилката върви паралелно с разширяването на археологическите разкопки и премахването на средиземноморската растителност.

- - -

Нетрадиционните за Пловдив иглолистни дървета бяха засадени преди 10-тина години и първоначално събираше негативни коментари, но постепенно хората свикнаха да посядат на сянка в летните жеги. Бъдещият пл. "Централен" ще има друго озеленяване, според проекта, който беше публично представен преди два месеца.

Рано тази сутрин започна преместването на растителността. Камионът с първото дърво премина покрай фонтана Деметра, по централната алея до чешмата Хорцето и паметника на Христо Ботев и след това стигна до мястото с предварително изкопан ров. Цялата операция беше осъществена от служители на ОП "Градини и паркове".

Строителната фирма, която извършва ремонта на пл. "Централен", продължава с  раширяването на археологическите разкопки между пощата и "Тримонциум". Фонтанът "Стружката" пред бившия партиен дом предстои да бъде демонтиран. Водната атракция на скулптора Жорж Трак бе създадена и монтирана по повод присъединяването на България към ЕС през 2007 г.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: