Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
АСЯ ЯЛЪМОВА:   МЕЖДУ "СТАЛИН-ТИТО-ДИМИТРОВ“ И "СОРОС-МЕРКЕЛ-МАКРОН“  
Източник: ПОТВ 08:16 / 07.10.2018
©

Възпитано искат от мен във фейсбук да дефинирам какво е "умен“. Лесно е – човек, който си мисли с главата, а не с идеологиите (т.е. телевизора).

 …Обаче хич даже не е лесно, опитайте се и ще се убедите…

 Ако му извадиш телевизора от главата – човек обикновено се обърква и почва да  псува неадресирано, но с огромна вътрешна убеденост. Пример –  Огнян Минчев, грък сущий, който напоително псува македонците на "дебелоглави балкански примати“, защото отказали пилафа, който цялата западна прогресивна общественост им предлага срещу някакво си дребно географско уточнение. (Да го питам аз, ако го уточнят южно като Минджев вместо Минчев ще има ли куража да псува изобщо?!...).

Ами Захариева, която обяви референдума за "успешен“, след като всеки жител на Перник знае, че 90% от 36% е по-малко даже от 36%?!

 

                                                            ***

 Македонците не са "антички“, но напомниха на ЦЯЛА ЕВРОПА за  "Изгубения рай“ и мощното " I BETTER REIGN IN HELL , THAN SERVE IN HEAVEN " (ПО-ДОБРЕ ДА ЦАРУВАМ В АДА, ВМЕСТО ДА СЛУГУВАМ В РАЯ).

…Добре че са македонците, в Европа вече са забравили за Джон Милтън…

 И ако генетично  са българи – то те са по-добрата ни част. За тази Македония Яворов написа хайдушките си копнения и хайдушките си песни, които «европейска» България също забрави.

 …Така че, нека да помислим:

 ПЪРВО:  Защо им е на македонските ни братя да заменят « СТАЛИН-ТИТО ДИМИТРОВ“ с новата  версия "СОРОС-МЕРКЕЛ –МАКРОН“ продавайки името и етноса си?!

Като източноевропейци и балканци с минало, националната им памет пази дълбоко раната от промяната на идентичността, от комунистическите методи на пропагандно промиване на мозъка.

Струпването на целия западен корпус от високопоставени агитатори беше искрата, която от спомена запали фитила на балканското непокорство и отказ за повторение на ГОРЧИВАТА БАЛКАНСКА СЪДБА

ВТОРО:  На Балканите започва изключително  СЛОЖНА ШАХМАТНА ПАРТИЯ с етноси и територии. Напрежения по границата на Косово и Сърбия, избори в Босна и Херцеговина, Македонския референдум…

 Експерти от Русия и Америка подхвърлят на балканската Пепеляшка  -Македония - невинно  ябълки, предназначени за устите на геополитици и анализатори.

 

Руската ябълка беше неправдоподобно отровна –  съюз между Китай, Русия и Турция за надмощие в Западните Балкани и Македония. Подобна конфигурация води до аналогия с Косово, Босна и Херцеговина, Велика Албания и осъществяване на "зелената“ ислямска дъга в стратегическата дълбочина на Давутоглу и Ердоган. Вярно, че и Китай и Турция имат интерес от подобно развитие, но що ще в този коктейл Русия, като ментов лист в мохито?!

Очевидно вестта по-скоро  е предназначена за  сдружението "Сорос-Меркел-Макрон“, ако последното има идея да заиграва с етническо преразпраделение. А това може да стане изключително лесно, ако Македония стане член на ЕС.

И тогава г-н Тодоров вместо със сирийци, спечелили от дюнер  за няколко години  къщи, коли,  пари за операции в Америка, ще разплаква пловдивските пенсионери с истории за работливи косовари и албанци, с интереси в разпространение на медицински продукти, примерно казано.

 

От Америка пък подхвърлиха ябълката на независимостта. Всяка държава сама да решавала ВСИЧКО, нямало нужда да влизат даже и в НАТО, ако не искат. Изобщо -нещо като "пас“ в белота. Нима?!

 

                                                            ***

 

НЕ, ИСТИНСКАТА ПАРТИЯ, която си играе на Балканите не е белот, не е от училищата на Карпов, а 4 D ШАХ.

4 D - шахът е игра на стратегии, акт на движение напред чрез такъв многопластов, блестящо софистициран процес, че НИКОЙ извън мозъка на играчите  да няма идея какво ще се случи  дни, седмици и даже месеци по-късно, даже може би никога, освен ако самият той не е гениален аутист.

Яворов  е казал с пророческа простота:

"Ден денувам – кътища потайни

Нощ нощувам – пътища незнайни…“

 

ТРЕТО: Когато четете това писмо, в т.н. държава "Босна и Херцеговина“ се провеждат  избори. Ин-витро рожбата на провалилото се Дейтънско споразумение е реплика на концепцията на Титова Югославия "Братство в Обединението“(югославска версия на мултикултурализма). Двете полу-автономни зони, Република Сръпска  и Мюсюлманско-Хърватската федерация са обединени от крайно слаби централизирани институции, а по време на предизборната кампания се чуват само химните на Сърбия и Хърватия. Не знам дали някой гражданин изобщо  може да изкара докрай националния химн на държавата, наречена "Босна и Херцеговина“,с 51% мюсюлмани, като в едната полу-автономия 75% са бошняци, а  в Република Српска доминира християнско население. Независимостта на Република Српска е подкрепяна от Русия, а в другата полу-автономия се създаде националистично хърватско движение, с искане за отделяне.

И тази държава сега провежда избори. Интересно защо и за какво.

Като добавка към  всички етнически разцепления, в Босна и Херцеговина от началото на годината са влезли 11 000 мигранти, предимно от Африка, които спят по улиците и живеят в мизерия. (Тук, естествено възниква въпроса : Кой ги е убедил да предпочетат тази държава, с 50 % безработица, предимно сред младото население?)

 

През август т.г. Стив Банън се срещна в американския си дом с министър-председателя  Желика Цвиянович, за да дискутират взаимоотношенията между US и Република Српска, а президентът Милорад Додик има подкрепата на Льо Пен и австрийската дясна Партия на Свободата в лицето на вицеканцлера Ханс Кристиян Щтрахе,  в стремежа  към независимост.

 

                                                            ***

 В КОСОВО еднаквите  доктрини  на двете марксически системи – тази на комуниста  Тито и тази на културния западен марксизъм през 90-те, даде отровни плодове.  Тито отвори границите на Косово за албанците, които го колонизираха. Западът довърши християнското население по-късно. Ако Косово влезе в ООН – тя ще влезе като мюсюлманска държава. При това – владяна от глобалисти. И това е особено опасно за християнските етноси на Балканите.

 Цялата картина показва, че основният проблем на Западните Балкани е ОЦЕЛЯВАНЕТО И ЗАПАЗВАНЕТО НА ЕТНОСИТЕ, А НЕ ТОЛКОВА ПЕРИМЕТРИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ ГРАНИЦИ. Да не признаем че реално властта е в ръцете на етносите, а не на т.н. "лидери“, е като да си заравяме главите като щрауси, каквито не се въдят по нашите места.

 

Това важи в пълна степен и за нашата сестра, Македония. Тази Македония, която Яворов виждаше в своите "Хайдушки копнения“ като руса девойка:

 

"Притиснала с ръка над челото си непокорни къдрици от буйни руси коси, тя съобщаваше задъхано, че е сама“.

Западните Балкани са изправени пред две възможности – или новото   "братство“ на новия Интернационал,ЕС, повторение на старото тип " Сталин-Тито-Димитров“, донесло само злочестини – или естествено съединяване на етносите, в името на културното им и генетично оцеляване.

 

А БЪЛГАРИЯ?!...

Не може да се отрече – ние имаме уникален за Балканите етнически модел, но все пак…Да се надяваме , че Доган не се е отказал от старата си доктрина  за "умерен национализъм“.

 А изобщо в контекста на балканската ситуация,  сега е крайно важно да се гледа не толкова  какво има в канчето му, а какво – в главата му.

Но къде ти – той се появява само на снимки. А и да гледаш в канчето, без да разбираш какво има вътре  е национален спорт.

В ДПС има и отровни кълнове – забравихме ли партизанската квартира на Лютфи Местан? Или бившия служител на телевизията "Бит“ Евгени Михайлов?

А мегафона на Сидеров  с "Турците – в Турция“?  

Интересно, ако му дадат сега мегафон какво ли ще вика?

Всъщност как ще държат мегафона нашите "фасулковци в ума“, (по Славейков) не е интересно.

 

                                                            ***

 Препрочитам пак Яворовото копнение по русата девойка:

 "Изненадани и смутени на мигновение, ние се притиснахме стремително един към друг. После, стори ми се, че и двама се разтопихме и сляхме в една единствена сълза“.

 …Кой беше казал, че поетите са пророци?!...Македония "ден денува“ ,,,

 

--------------------------------------------------------------------------

Бележка от автора:

  Изказаните мнения, идеи, факти и препратки в това и другите "Писма от Ню Йорк“ са лично на автора и не съвпадат  с мнението на ПОТВ.

На снимката: Мостът на Вардаро
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа (2) 3%
Догодина (7) 11%
В края на мандата (4) 6%
На куково лято (51) 80%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: