Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Съветниците отложиха одобряването на тунел под централна гара
Източник: ПОТВ 14:33 / 13.09.2018
© ПОТВ

Общинските съветници на Пловдив отложиха за следващата сесия в края на септември одобряването на проекта на Национална компания "Железопътна инфраструктура“ за пробив при централна гара, който да свързва на подземно ниво булевардите "Васил Априлов“ и "Македония“. Преди това ще се организира среща между съветниците и експерти от общината и НКЖИ. Новата транспортна връзка между район "Южен" и централната градска част предвижда премахване на Бетонния мост.

- - - 

В заседателната зала присъстваха собственици на имоти край бул. "Македония", които, според проекта на НКЖИ, би трябвало да се отчуждят. Беше дадена думата на гражданина Станимир Величков, който съобщи че има алтернативен на сегашния проект план. Той смята, че не е необходимо да се отчуждават частни имоти, за да реализира новата подземна връзка с Кючук Париж. Собствениците на терените са внесли възражения. 

(граждани:) ...

Общинският съветник и лидер на
© ПОТВ
"Съюз за Пловдив" Дани Каназирева смята, че преди всичко трябва да се защитят интересите на хората:

Според кмета Иван Тотев ЕСУТ е дал положително становище за проекта на НКЖИ, но съветниците може да вземат политическо решение да не го подкрепят. 

Целта на подземното трасе е да се разтовари трафика. Кога ще стане това, не е ясно, тъй като тепърва ще се прави техническия проект, а предстоящото изграждане на тунела под гарата е на ниво предпроектни проучвания.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа (2) 3%
Догодина (7) 11%
В края на мандата (4) 6%
На куково лято (51) 80%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: