Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
1/5 от населението на Пловдивска област е бедно
Източник: ПОТВ 15:17 / 11.07.2018
©

Повече от една пета от населението на Пловдивска област са живели под линията на бедността, според ежегодното проучване в страните членки на ЕС. Това показват данни, предоставени от Териториално статистическо бюро - Юг.

Линията на бедност за област Пловдив през 2017 г. e 342.33 лв. средно месечно на лице от домакинство, отчитат статистиците.

В сравнение с предходната година размерът на линията на бедност се увеличава с 18.7%, а относителният дял на бедното население - с 1.5 процентни пункта. 

В общите показатели за оценка на бедността са включени и субективни индикатори, свързани с материални лишения. Проучването е установило, че миналата година 29.5% от населението в региона живее в тежки материални лишения. 52.4 на сто са заявили, че нямат възможност да посрещнат неочаквани разходи със собствени средства, 50.2% са казали, че не могат да си позволят почивка извън дома. 1.8% от лицата не могат да си позволят цветен телевизор, 2.4% - телефон, вкл. мобилен, 9.1% - автоматична пералня, а 34.4% посочват, че не могат да си позволят потребление на месо, пиле или риба всеки втори ден. Около една трета от лицата в домакинствата изпитват затруднения при плащането навреме на разходите, свързани с жилището, а 29.9% от лицата се ограничават при отоплението на жилището си.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: