Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
"Пловдив чете 2018": Александър Секулов с Орфеев венец, Иво Рафаилов със "Златна четка"
Източник: ПОТВ 12:49 / 13.06.2018
©

Александър Секулов е тазгодишния носител на "Орфеевия венец" за високи постижения в съвременната поезия. Наградата, заедно с парична премия в размер на 5000 лева му бе връчена от председателя на ОбС - Пловдив Савина Петкова и представител на фирма "Програмиста“ - спонсор на литературния фестивал "Пловдив чете".

Художникът Иво Рафаилов получи отличието "Златна четка“ за най-добро художествено оформление на книга. Наградата, заедно с премия от 2000 лева, бе връчена от заместник-кмета по култура и туризъм инж. Александър Държиков и Росица Касабова – собственик на винарска изба "Вила Винифера“ – също един от основните спонсори на фестивала.  

Писателят Йордан Велчев получи извънредна награда от 1000 лева, осигурена от меценат, пожелал анонимност, който посетил офиса на ИК "Жанет -45", за
©
да сподели изключителните си в
©
печатления от тритомника на големия писател "Балканският човек". Наградата му беше връчена от Божана Апостолова - създател и съучредител на инициативите "Пловдив чете".

Официалното откриване на 16-то издание на фестивала "Пловдив чете" се състоя снощи на Античния театър в Пловдив. Сред гостите бяха Евелина Апостолова – заместник-областен управител на област Пловдив, кметът на район Южен Борислав Инчев, директорът на НБ "Иван Вазов" Димитър Минев, както и много пловдивски творци, писатели, поети и приятели на книгата. Водещ на церемонията бе Николай Колев - продуцент и водещ на предаването "Денят започва с култура" по БНТ.

Празникът започна с изпълнения на фолклорен ансамбъл "Иглика" с ръководител Венцислава Еленска. След официалната част, на сцената излезе група "Фондацията" в състав Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Венко Поромански и Славчо Николов, които изпълниха, заедно с публиката, която им припяваше всички популярни и обичани песни на групите, в които свирят поотделно.

Литературният фестивал "Пловдив чете" се провежда традиционно с финансовата подкрепа на Община Пловдив, която тази година е в размер на  38 270 лева. Събитието е част от Културния календар на града за 2018 година, както и в предходните.

При връчването на наградата "Златна четка", заместник-кметът инж. Александър Държиков се обърна към публиката и организаторите с думите:

"Убеден съм, че хората от всички възрасти ще продължават да четат, да се срещат с писатели и поети, да участват в четения. И съм сигурен, че Фестивалът, една от емблемите на пловдивската култура ще го има и занапред, още дълги години, защото този традиционен, типично пловдивски фестивал на книгата се развива с всяко следващо издание, обогатява се, печели нови приятели, съмишленици и почитатели. "Пловдив чете" е и надежда, че българската книга е жива. Тази потребност е вечна, а любовта към словото и книгите е нашата отговорност- заветът, който всеки един от нас трябва да предаде на  поколенията след нас!"

Заместник-кметът благодари на организаторите за неуморните усилия и ежедневен труд, които полагат за да се случи форума. "Този труд често е невидим за околните. Щастлив съм, също така, че всичко това се случва в Пловдив – градът, избран за Европейска столица на културата – 2019", каза още заместник-кметът, като пожела успех на 16-то издание на "Пловдив чете".
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров (51) 13%
Районен кмет от ГЕРБ (17) 4%
Славчо Атанасов (54) 14%
Борислав Инчев (19) 5%
Дани Каназирева (75) 20%
Йордан Иванов (19) 5%
Друг десен кандидат (16) 4%
Кандидат на БСП (16) 4%
Само обединен опозиционен кандидат (38) 10%
Никой не може да го пребори (79) 21%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: