Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Приятел на Кольо Карамфилов фалшифицирал негови картини?
Източник: ПОТВ 11:04 / 13.06.2018
©
Кольо Карамфилов

Приятел на покойния художник Кольо Карамфилов фалшифицирал картините му и ги продал като негови. За скандалния случай алармира синът на твореца Росен Карамфилов. 

Според Росен, репликите са направени от Владимир Шишков, който ги е продал като оригинали на Юлия Константинова. Карамфилов младши се свързал с колеги и приятели на баща си, които потвърдили, че четирите картини са фалшификати. "Кольо Карамфилов е един от най-големите български художници. Не е достатъчно само да го подпишеш, за да се превърнеш в него." - пише синът в обръщение до Шишков.

Ето пълния текст на публикацията на Росен Карамфилов в социалната мрежа:

Внимание! Трябва да споделя нещо важно. Нещо, което от няколко дни ми е заседнало като буца в гърлото. Нещо, което отказвах да повярвам. Нещо, което е извън пределите на морала и на липсата на такъв. Тези четири картини са фалшификати на баща ми, Кольо Карамфилов. Живописи. Платна. Погледнете ги, дами и господа. Просто ги погледнете. Това не е Кольо. Искам да обърна внима
©
Една от фалшифицираните, според Росен, картини
ние, че още десет човека, художници потвърдиха. Ще попитате кой извърши престъплението. Веднага ви казвам името на човека, продал и на всичкото отгоре най-вероятно нарисувал тия отвратителни реплики. ВЛАДИМИР РАДУЛОВ ШИШКОВ. Приятел. Човек сядал на една маса с баща ми. Сега ме е блокирал и сигурно няма да види тоя пост, но дано племенниците му, с които впрочем съм близък, му предадат. Чудя се как спи. Чудя се как не го е срам от самия него. Но той е такъв. Всички това ми казват. Аз обаче, като единствен наследник на Кольо Карамфилов, няма да оставя нещата така. Владо н
©
аправи огромна грешка и ще си плати скъпо за нея. Познавам жената на която са продадени картините. Юлия Константинова. Имам и доказателства за случилото се. И вие помогнете, с каквото можете. За да спре тая гавра. Кольо Карамфилов е един от най-големите български художници. Не е достатъчно само да го подпишеш, за да се превърнеш в него. Защо не помисли за това по-рано, скъпи Владо?! Вече е твърде късно. Сега светът ще ти стане тесен. Обещавам.


Кольо Карамфилов (7.12.1963 г. - 12.01.2014 г.) е сред най-успешните български художници. Завършил е Националната гимназия за сценични и екранни изкуства през 1982 г. Още съвсем млад той печели няколко награди и е приет в СБХ, без да му се налага да следва в Художествената академия. Основател е на две от най-авангардните групи у нас – "Ръб" и "Диско 95".

Карамфилов беше един от най-силните наши художници, но и катализатор за средите на изкуството, ключова фигура в артистичната бохема на страната, отбелязва "Площад Славейков". Кольо беше цяла вселена, невъзможно бе да се отдели художника от човека от артиста и музиканта Кольо Карамфилов. "Свиреше на китара, пееше по неподражаем начин и нямаше по-добър разказвач на вицове от него“, казват близките му. Приятелят му – поетът Елин Рахнев, го сравнява с Пабло Пикасо.

Припомням, че малко след смъртта му, от ателието му в Садово са откраднати всичките му картини, както и металните плочи, приготвени за отпечатъци на графиките му. Кражбата така и не бе разкрита.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров (51) 13%
Районен кмет от ГЕРБ (17) 4%
Славчо Атанасов (54) 14%
Борислав Инчев (19) 5%
Дани Каназирева (75) 20%
Йордан Иванов (19) 5%
Друг десен кандидат (16) 4%
Кандидат на БСП (16) 4%
Само обединен опозиционен кандидат (38) 10%
Никой не може да го пребори (79) 21%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: