Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Защо чиновниците си купуват жилища от общината след 3 г., а гражданите чакат по 10?
Източник: ПОТВ 08:49 / 13.03.2018
©

Позиция на общинския съветник от Реформаторския блок Пепа Деведжиева

 

Защо чиновниците си купуват жилища от общината 3 г. след настаняването си, а гражданите чакат по 10? Бях провокирана да задам този въпрос от поредната продажба на общинско жилище на служител, включена в дневния ред на сесията на 14 март. Нямам намерение да коментирам конкретния казус, но той е повод да се замислим докога работещите в общината ще бъдат в привилегировано положение спрямо всички останали пловдивчани.

В чл. 45, ал. 1, т. 3, от Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди, за настаняване в общински жилища и продажбата им е записано, че едно от условията за продажбата на жилище от фонд "Настаняване под наем" е наемателят да е живял не по-малко от десет години без прекъсване. Изискването за продължителност на ползването на жилището, ако то е от фонд "Ведомствен", формулирано в чл. 46, ал.2, т. 3, от същата наредба, обаче е само три години. Очевидно става дума за двоен аршин, който няма как да бъде оправдан с традиционния мотив, че заплатите в общината са ниски и подобни привилегии са част от стимулите служителите да останат на работа в администрацията.

Юристите ще кажат дали това е неравно третиране по смисъла на Закона за защита от  дискриминация, но е време да прекратим практиката на "наши" и "ваши". Затова няма да подкрепя предложението за конкретната продажба и обявявам, че ще подготвя проект за промяна на наредбата, който да ликвидира тази неравнопоставеност.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров (51) 13%
Районен кмет от ГЕРБ (17) 4%
Славчо Атанасов (55) 14%
Борислав Инчев (19) 5%
Дани Каназирева (75) 19%
Йордан Иванов (19) 5%
Друг десен кандидат (16) 4%
Кандидат на БСП (16) 4%
Само обединен опозиционен кандидат (38) 10%
Никой не може да го пребори (79) 21%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: