Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Здравната вноска на самоосигуряващите се увеличава
Източник: ПОТВ 10:29 / 30.01.2018
©

Самоосигуряващите се лица тази година ще плащат по-голяма сума за задължителната здравна вноска, припомниха от НАП-Пловдив.

От 1 януари 2018 г. месечната вноска става 20,40 лева.

Здравни осигуровки за самоосигуряващи се 2018
От началото на годината отпадна прилаганият до края на 2017 г. диференциран размер на минималния осигурителен доход за самоосигуряващите по КСО се лица. Това се отнася и за тяхното здравно осигуряване. От началото на 2018 г. е въведен фиксиран минимум от 510 лв., върху не по-малко от който самоосигуряващите се лица да плащат авансово осигурителни вноски за месеца, в т.ч. здравни осигуровки. Този размер е определен с чл. 9, т. 2 от ЗБДОО за 2018 г.

Здравни осигуровки за безработни 2018
Размерът на горепосоченият доход оказва влияние върху дължимите здравни осигуровки не само от самоосигуряващите се смисъла на КСО. Но и върху всички неосигурени лица, които плащат здравни вноски изцяло за своя сметка. Става въпрос за лицата по чл. 40, ал. 5 от ЗЗО, които внасят здравни осигуровки върху не по-малък от половината от минималния размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица, определен със ЗБДОО за годината.

Колко струват здравните осигуровки на месец за безработните
От началото на 2018 г. минималният здравноосигурителен доход за тях се повишава автоматично от 230 на 255 лв. Това означава, че тяхната здравна осигуровка за 2018 г. като сума е не по-малка от 20,40 лева месечно. Запазва се задължението на тези лица за еднократно подаване на декларация 7 и евентуално за извършване на годишно изравняване на здравноосигурителния доход.

Здравни осигуровки за земеделски производители 2018
Увеличен е от 300 на 350 лв. минималният месечен размер на осигурителния доход за регистрираните земеделски производители (стопани) и тютюнопроизводителите. Това се отнася и за тяхното здравно осигуряване. Промяната е въведена с чл. 9, т. 3 от ЗБДОО за 2018 г.

Максимален здравноосигурителен доход 2018
С чл. 9, т. 4 от ЗБДОО за 2018 г. е определен размерът на максималния месечен осигурителен доход. Това се отнася и за здравното осигуряване. За 2018 г. максимумът очаквано се запазва в размер на 2600 лв. месечно.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: