Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Във Френската вече пишат върху "Недоизреченото 6" на Стефан Бонев
Източник: ПОТВ 10:29 / 03.12.2014
©

Писателят Стефан Бонев даде старта на Шестото издание на своя нестандартен литературен конкурс "Недоизречено". Това се случи на 28 ноември 2014 г. в препълнената с ученици мултимедийна зала на Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" в Пловдив. Най-нетърпеливите започнаха да пишат още по време на срещата.

Този път проявата ще бъде локална - за учениците, по чието желание се провежда творческата надпревара, както и за техните преподаватели и родители. Стефан Бонев и литературоведът Здравко Дечев поставиха на всички желаещи да участват срок до 24,00 ч. на 13 февруари 2015 г., петък, за да изпратят своите произведения заедно с данните и координатите си на имейл nedoizrecheno@abv.bg. Датата не е избрана заради символиката. На 13 февруари тази година във Варна приключи извънредно успешното Четвъртото издание, организирано там от Мариела Русева, съавтор на конкурса.

Спонсорът на "Недоизречено" проф. Димитър Димитров, ректор на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив, приветства желаещите да се включат в конкурса и им подари екземпляри от книгата си "Съвети за мъж на средна възраст от Южна България", а победителите от предишни издания Евелина Кованджийска, Таня Даскалова и Бехрин Шопова прочетоха наградените си творби пред учениците и учителите от Френската. Бонев, Кованджийска и останалите гостуващи автори Дима Политова и Любка Славова също дариха свои книги на училището.

В това "Недоизречено" отново ще има награди за участници до и над 21-годишна възраст, предвид желанието на някои преподаватели да се включат. Те също проявяват интерес към творчеството на Бонев, част от чиито разкази от няколко години се изучават в българските училища. Въпреки локалния му характер, в настоящото издание е предвиден приз и за външен участник, без ограничения за възраст или населено място.

"Недоизречено" получи награда "Пловдив" за проведените през миналата година две ученически издания в ЕГ "Иван Вазов" и ГХП "Св. св. Кирил и Методий". Текстовата матрица е еднаква за всички досегашни конкурси и съдържа ключови думи, препинателни знаци и бели полета за попълване от съответния участник. Ставайки съавтори на Стефан Бонев, кандидатите сътворяват автентични литературни произведения. Матрицата може да изтеглите от адрес: www.stefanbonev.eu.

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: