Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ ОКТОМВРИ 2022 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022 1. За излъчване на готови...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Приватизацията на панаира - приоритет на държавата през 2014
Източник: ПОТВ 12:35 / 11.12.2013
© интернет
Преди Гергов да стане собственик на Панаира, дружеството беше сред най-сериозните икономически субекти не само в България, а и на Балканския полуостров.

Ден след като стана известно, че руснаци искат да купят гордостта на българската социкономика - ЦУМ, който през последното десетилетие е собственост на видния ни съгражданин Георги Гергов, Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол обяви предприятията, чиято продажба предстои догодина. Пловдивският панаир е поставен на 3-то място в списъка с приоритетните за изтъргуване фирми. Дружеството беше извадено от така наречения "забранителен списък" по времето на кабинета Борисов.

Продажбата на държавния дял в "Международен панаир - Пловдив" АД, Пловдив е сред приоритетите за приватизация през 2014 г. Държавата, в лицето на Министерството на икономиката и енергетиката, притежава 49.63% от дружеството. Останалата част от капитала е собственост на червения бизнесмен и политик Георги Гергов.

Припомняме, че Гергов влезе в Пловдивския панаир чрез публично-частното партньорство с община Пловдив в дружеството "Пълдин туринвест". Самият Гергов няколко пъти публично е обявявал, че не няма да купи държавния дял, тъй като, перифразирам, без държавата и без общината компания от подобен ранг не би оцеляло.

Друга фирма, която предстои да се продаде догодина, е "Свободна зона - Пловдив" АД, Пловдив. В него държавата, чрез Министерството на финансите, притежава 46.40%.
В списъка за приватизация през 2014 г. не са включени други държавни дружества от Пловдив и региона.

Засега не е ясно по какъв начин ще стане продажбата на Пловдивския панаир и на Свободна зона. Твърде е възможно да бъде срещу компенсаторни записи.

Не са обявени и цени.
Коментари [1] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: