Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2023 ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ “ТРАКИЯ” е на пазара повече 24 години. Излъчва се освен в Пловдив и в още над 35 населени места от региона -...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Соломон Паси откри предизборната си кампания в Историческия музей
Източник: ПОТВ 13:49 / 13.04.2013
©

 И коалиция "Център-свобода и достойнство" , която включва НДСВ и формацията на Касим Дал  "Свобода и достойнство", откри кампанията си в Пловдив, в Историческия музей.

Припомняме, че листата в Пловдив се оглавява от Соломон Паси - известен евроатлантик и бивш министър на външните работи. И не на последното място - представител на стар пловдивски род. Той представи съпругата си Гергана Паси, която също е от Пловдив, трите си деца, като отдели специално внимание на леля си - известната пловдивчанка Дейзи Паси, която като еврейка е трябвало да бъде депортирана преди 70 години, но е спасена, както и хиляди други пловдивски евреи.

"Заради спасяването не евреите България трябва да получи Нобелова награда за мира" - подчерта г-н Паси.

Той спомена, че сред членовете на НДСВ, а сега на коалицията, е има турци, роми, арменци, евреи, гърци, тракийски българи.

В залата бяха и известните лица на НДСВ като председателката Христина Христова, Антония Първанова, Минчо Спасов, Рупен Крикорян, Марияна Димитрова, както и коалиционният партньор Касим Дал.

Соломон Паси заяви, че дълго време се е колебал дали да оглави листа в Пловдив, но сега, в периода на политическа зрелост, той смята тази своя стъпка за кулминация в политическата си кариера.

Той представи листата на коалицията в Пловдив-град, подчертавайки, че 60 процента от имената са млади хора.

Втори е човекът на Касим Дал Цветан Садъков.

Соломон Паси предаде поздрави на събранието от името на "Царя", както той нарече бившия министър председател Симеон Сакскобурготски.

Председателката на НДСВ Христина Христова, която беше социален министър, говори основно за социалните проблеми на днешна България.

"През 2009 година безработицата бе 6,5 %, а сега е 12,6" - припомни тя и попита: "Защо при евтина работна ръка и нисък плосък данък нямаме инвестиции? Нямаме и адекватна външна политика."

Според председателката на НДСВ в листата има много  хора, които са достойни да станат министри и да водят достойна политика, включваща:

Ниски данъци

Нулева толерантност към корупцията

Антимонополна политика.

Касим Дал призна, че през последните месеци от "Свобода и достойнство" са се срещали и с други потенциални коалиционни партньори, но се е оказало, че това са хора, които "нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили".

 
Коментари [1] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: