Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Дани Каназирева: Данъци и такси скачат, наемите на партийните офиси остават 50 ст. на кв. м
Източник: ПОТВ 11:18 / 21.12.2012
©

На днешната сесия на Общинския съвет общинските съветници категорично отхвърлиха предложението на Дани Каназирева за увеличението на наемите на партийните офиси от 50 ст. за кв. м на 2 лв. за кв. м - символично увеличение, като се имат предвид огромните държавни субсидии в размер на 41 милиона лева, които партийните централи получават всяка година. "Това решение е цинично и показва нежеланието на партиите да носят солидарно с гражданите и бизнеса тежестта на кризата и отговорността по запълването на дупките в бюджета.  Излиза, че гражданите на Пловдив могат да отделят от оскъдните си доходи, за да попълват недостига в общинския бюджет, а партиите не могат да отделят от охолните държавни субсидии. За случая много подходяща е народната мъдрост "Болен здрав носи" - коментира общинската съветничка и добави, че още по-цинично изглежда това решение на фона на поредния удар, който беше нанесен срещу бизнеса с разширяването на Бялата зона като начин за увеличаването на наемите, което според нея ще се отрази фатално на и без това трудно оцеляващите търговци и ресторантьори. Двоен аршин и абсолютна несправедливост е според Дани Каназирева толерирането на политическите партии, които ползват апетитни общински имоти в централната градска част по възможно най-ниската тарифа - 50 ст. на кв. м, и същевременно наемът, който плащат продавачите на вестници, списания, книги - 50 лв. за място до три квадрата, или над 16 лв. за кв. м.

Дани Каназирева изрази задоволство, че поне предложението й за увеличение на наемите на Спортния тотализатор се прие и от сегашните 70 ст. за кв. м ще стане 10 лв. на кв. м - средства,  с които ще може да се подобри материално-техническата база и да се подпомогне развитието на спорта в Пловдив.

 
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: