Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2023 ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ “ТРАКИЯ” е на пазара повече 24 години. Излъчва се освен в Пловдив и в още над 35 населени места от региона -...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Работещо дарение
Източник: ПОТВ 13:48 / 04.10.2012
©

В Комплекса за социални услуги "Св. Георги" в Пловдив днес бе открита първата по рода си Учебно - професионална кухня за обучение на младежи от рискови групи.

Идеята на придобивката е младежите с увреждания да придобият умения, да получат занаят, а по- нататък и да развият истински бизнес, който може да подпомогне комплекса, или иначе казано, от тази кухня да се получи едно социално предприятие.
Обзавеждането с професионално кухненско оборудване на стойност около 200 000 евро е дарение от Сдружение за подпомагане на българските домове за деца - Берлин, представлявано от г-н Мирко Шваниц, носител на наградата Кудоглу за дарителство през 2012 година.

Дарението се осъществява с партньорството на Фондация Национален алианс за работа с доброволци /НАРД.

Впрочем днешното събитие е щастлив поврат на една дълга сага, свързана с идеята на немското сдружение да помогне на децата на България. Първоначално такава кухня е била оборудвана в Брацигово, но общината не спазва обещанията си и така процесът на професионалното обучение замира от само себе си за година. Днес Мирко Шванец , който само преди месеци изрази в Пловдив огорчението си от апатията на местните власти, бе радостен да каже, че се е излъгал и в лицето на община Пловдив вижда добър партньор. Впрочем всичко, което правят германците, го правят за нашите деца, правят го и съвсем безкористно. Половината от кухненското обзавеждане от проваления експеримент в Брацигово е останала там, другата половина германците са купили отново. Така сега младежите в Пловдив имат на какво да се учат.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: