Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Каназирева: Пари за интеграция се разпределят по партиен принцип /видео/
Източник: ПОТВ 10:51 / 29.03.2012
©Облагодетелстват пак фондация "Рома" и школото, чийто директор е съпругата на кмета на "Източен"

 

Средствата за интеграция в Пловдив се разпределят по чисто партиен принцип, алармира председателката на Съюз за Пловдив Дани Каназирева. Причина за становището е внесеното на днешната сесия предложение от зам.-кмета Стефан Стоянов за промяна на решение, взето на 15.12.2011 г. Става дума за проект "Образование - равен старт" по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" на стойност 390 000 лева.

Зам.-кметът Стоянов предлага промяна на партньорите на общината по проекта, като по неясни критерии отпада ОУ "Панайот Волов", а на негово място идват фондация "Рома" на съветника от ДПС Антон Карагьозов и СОУ "Братя Миладинови", където директор е съпругата на райкмета на "Източен" Петър Петров, коментира Каназирева. Тя припомни, че в средата на декември въпросното предложение е вкарано в извънреден порядък в дневния ред на сесията на ОбС, заради съобразяване със сроковете на програмата. Освен това има други училища, в които се обучават деца от малцинствата като "Найден Геров" и "Кирил Нектариев", а предложението за промяна не е минало даже през комисията по образование в ОбС. "Колко са децата от малцинствените групи, които учат в "Братя Миладинови", попита Каназирева.

На днешната сесия се обсъжда и още едно предложение, което ще гарантира 3 години целево насочване на държавни средства към фондация "Рома". Става дума за разкриване на нова социална услуга - "Център за обществена подкрепа".

Фондация "Рома" скара съветниците
  Там трябва да се работи с изоставените деца, с отпадналите от  училище,  да се дава консултация на семейства в риск, да се оценяват и обучават  бъдещи приемни родители.

 "Това е лобистко предложение и за мен изборът на фондация "Рома"е свързан с факта, че ДПС управлява заедно с ГЕРБ в Пловдив. Много е добре Пловдив да получи такава услуга, делегирана от държавата, но не може да се предлага директно подписване на договор с фондация "Рома". Настоявам да се стартира процедурата по получаване на услугата, а точка втора, която предвижда подписване на 3-годишен договор с фондация "Рома", да отпадне. Когато бъде разкрита услугата, да се прецени дали да има конкурс или пряко договаряне, а не директен договор  преди да има  заповед на  социалния министър", заяви Каназирева.

 

 
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: