Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови предизборни...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Деца събират жълти стотинки за болни връстници/видео
Източник: ПОТВ 12:31 / 19.05.2011
©

Жълти касички са поставени в почти всички пловдивски училища. В тях ученици ще събират жълти стотинки. Станат ли много, с парите ще се закупи апаратура за Клиниката за детски генетични заболявания към Университетската болница "Св. Георги". Акцията "Жълти стотинки - деца помагат на деца", организирана от сдружение "Клуб милосърдие, Съпричастност, Напредък", се провежда за четвърта поредна година.

4100, 5300, 9500 лв. - събраните през трите години досега средства непрестанно нарастват. С тях се е помогнало на детски болнични отделения в различни градове на страната.

Касички за пловдивската болница ще има и в училищата в София, Варна, Бургас и Добрич. Тази акция се провежда от доста отдавна и в САЩ, и в развитите западно-европейски страни. "Основният й замисъл е не само да се помогне на болните, а да се възпита чувство на милосърдие сред учениците" обясни Валентина Начева от сдружението.

"Макар и малко за мащабите на голямата ни болница, със събраните средства ще можем да закупим инфузомати, чрез които прецизно ще дозират ве

Деца събират жълти стотинки за болни връстници
нозните вливания на медищаменти", съобщи изпълнителният директор на Университетска доц. Карен Джамбазов. 

В деня на детето - 1 юни, на площад "Стефан Стамболов" съвместно с общината сдружението организира голям благотворителен концерт, там ще се открият и приемателни пунктове за събраните жълти стотинки.

Опит в благотворителната акция вече имат възпитаниците на училище "Алеко Константинов". Миналата година те са събрали 90 кг стотинки, които, като били преброени, се оказали близо 900 лв.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: