Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Войната на гаражите/видео/
Източник: ПОТВ 16:41 / 01.05.2011
©

Над 400 автомобила се бяха събрали днес пред офиса на "Съюз за Пловдив" , за да протестират срещу незаконните такси в Пловдив. Основните претенции на хората бяха срещу 30-те лева, които плащат всеки месец за гаражни клетки.

Още в началото на протеста обаче се чуха гласове срещу сегашното управление на града.

В момента председателката на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева води активна политическа борба и със сигурност ще бъде един от кандидатите за кмет на местните избори.

Последните социологически проучвания вече и дава по-висок процент от евентуалния кандидат на БСП.

Днешният протест се роди във Фейсбук - един инструмент, който много политици и не познават.

По-късно кметът на Пловдив Славчо Атанасов и председателят на ОбС Илко Илиев обявиха, че ще се срещнат с недоволните от месечните наеми за гаражните клетки, но не и на неделния протест.

"С популизма си Дани Каназирева тласка към пълен хаос общината и я предизвиква да обяви търгове за 8 хиляди гаражни клетки; чудя се дали общинската съветничка може да поеме отговорността и дали е наясно какво неудобство за всички тези хора би се създало" - коментира Илко Илиев. Той подчерта, че местният парламент и общинската администрация следват във всичките си действия единствено и само закона.
В отговор на изявленията на Илко Илиев Дани Каназирева разясни, че разрешенията 

протест срещу таксата
за поставяне на гараж   се издават за определен срок по Наредбата за преместваемите обекти, а таксата се определя в друга наредба - за  размера на таксите и цените на услугите. При промяна на таксата не се променят редът и условията за издаване на разрешението за поставяне, то продължава да действа до изтичане на срока. "Просто  става дума за две наредби и преди да се правят изявления пред медиите, е добре да се познава нормативната уредба,  иначе се създава излишно напрежение сред гражданите", заяви Каназирева. Тя добави, че хаосът е в общината и разминаванията в справките за месечните разходи, които стоят зад таксите за преместваемите съоръжения, много ясно доказват това.

 

 
Коментари [4] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: