Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2023 ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ “ТРАКИЯ” е на пазара повече 24 години. Излъчва се освен в Пловдив и в още над 35 населени места от региона -...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
КАКЪВ БЕШЕ ИЗБОРЪТ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ НА ФУДТЕХ?
Източник: ПОТВ 17:00 / 24.02.2024

Финалистите в конкурса "Изборът на потребителя“: Догодина пак ще бъдем тук

Зала "Пловдив“ едва побра емоциите в най-безпристрастното състезание

"Изборът на потребителя“ е инициатива на Международен панаир Пловдив от съпътстващата програма на ФУДТЕХ. Това е най-безпристрастният и обективен конкурс, защото в ролята на журито са посетителите в Града на виното и деликатесите. Те оценяват вкусовите качества на продуктите и класират финалистите. Затова наградите са изключително ценни за производителите и участниците в надпреварата.

Тази година над 35 000 посетители дегустираха и оцениха два пъти повече от миналата година продукти - 96. 68 от тях получиха най-високата оценка, а 28 – максималния резултат. Главният директор на Пловдивския панаир доц. д-р Иван Соколов благодари специално на студентите от УХТ, които под ръководството на доц. Таня Иванова и доц. Георги Тосков обработиха данните и изчислиха резултатите от конкурса. Преди да връчи плакетите и грамотите, той пожела на изложителите да бъдат смели и все така иновативни в своята работа.

В категорията "Млечни продукти“ стана ясно, че потребителите предпочитат традиционния вкус на местните производители. Грамоти и плакети за качествата на своите изделия получиха : Боровица ООД за кашкавал с манатарки "Боровица“, ЗП "Иван Андонов Ечев“ за кашкавал от биволско мляко с подправки " От фермата на Иван Ечев“, Калатея ООД за кисело мляко 4,5 % "Ралица МИЛК“, "Обединени ферми“ с биволско кисело мляко, "Багри – Н“ ООД за катък от овче мляко "Багри“, "Сортови семена“ ЕАД за козе сирене "КУ-БРАТСКО“, ЕТ "Биомандра – Рейхан Ружди“ за кашкавал зрял във восък "Каменяк“,

Потребителските предпочитания към автентичния вкус на българските мезета се запазва и в категорията "Месни продукти“. С подкрепа се ползват и някои иновативни комбинации в подправките. С грамота и плакет бяха отличени ПЕТРОХАН "ДОБРОТИЦА“ с производител "Недко Недков – Овчарово“ ЕООД, Свински бут с билки "ТРУХЧЕВАТА КЪЩА“ на "Вълчовци“ ЕООД, Конска кайзер пастърма "КРЕПОСТИТЕ“ на "Златен изгрев БГ“ ЕООД, Свинска луканка с праз и трюфел на "Ферма Георгиеви“ ЕООД и Русенско варено IVERTA на "Ескейп - груп ООД.

Резултатите в категорията "Хляб и сладкарски изделия“ очертаха тенденцията за консумация на здравословни продукти и такива с естествени съставки. Потребителите оцениха максимално МАКАРОНС на "Дарияс“ ООД, Плодова халва с фъстъци, помело и манго без захар на "Био ядки Ники“ ЕООД и Шоколaд INGELA и те си тръгват с плакет и грамота от ФУДТЕХ 2024.

В раздел "Консервирани продукти“ стана ясно, че потребителите са отворени за екзотични продуктови комбинации, но високо ценят познати от детството продукти. Плакет с грамота получиха: производителя "Балевски и Киров“ за Шипков мармалад с парченца от арония, "Агролес продукт“ ООД за Паста с бял трюфел, Клас фуд ЕООД за Aйвар "Новото старо“ и Турита ЕАД за Салата морски дарове в олио ALTESSE.

Потребителите са предпочели ядкови продукти без консерванти, оцветители и хидрогенирани мазнини. Това става ясно от резултатите в категорията "Ядки и сушени плодове“. Млечен бадем ВАЛНУТС на "Валнутс“ ЕООД, Орехово масло DENIEFF на "Везни 2000“ООД и Протеиновата серия тахани с какао и стевия на "Дюсена“ ООД бяха наградени с плакет и грамота.

В категорията "Кафе, чай и напитки“ потребителите са дали висока оценка на здравословни и чисти сокове и ароматни ободряващи напитки. Плакети с грамоти спечелиха "Рема Кафе“ ЕООД с капсули "ALLEGRO", "Семеле“ ООД за Сок от ябълка и круша "СЕМЕЛЕ“ и "Ботаникъл ЕУ“ ЕООД с Чай КОЛЕДНА НОЩ. С грамота бе отличена билковата смес "Лятна градина“ на "Билковита“ ЕООД.

В специалната категория за веган храни и здравословни добавки плакет и грамота спечелиха БЯЛО ПРОТЕИНОВО БРАУНИ на "Хюети Фуудс енд Дринкс“ ООД, Слънчогледова паста NOTEO с производител "Аргос-98“ ООД и ХУМУС ХАЛАПЕНЬО " ЯМ ЯМ“ на "Дио Фудс“ООД.

Зала "Пловдив“ на Международен панаир Пловдив събра много искрени емоции и думи на благодарност от изложителите към организаторите на ФУДТЕХ 2024. Особено развълнувани бяха фирмите, които участват за първи път в международната изложба, а те са 45% от всички изложители. Чуха се много топли слова за екипите, партньорите и преди всичко за клиентите, чиято безпристрастна оценка е мотив за още повече труд и нови идеи. И всички бяха единодушни, че остават в плен на магията ФУДТЕХ и догодина отново ще са тук.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: