Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2023 ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ “ТРАКИЯ” е на пазара повече 24 години. Излъчва се освен в Пловдив и в още над 35 населени места от региона -...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Извънредна акция за почистване в "Столипиново", ще поставят още контейнери
Източник: ПОТВ 15:44 / 22.02.2024

Два огромни камиона бяха напълнени с нерегламентирано изхвърлени отпадъци на ул. "Възход" в "Столипиново". Това стана при извънредна акция на "Чистота" след сигнал на граждани, че пространството се замърсява поради липсата на контейнери.

Директорът на общинското предприятие инж. Десислава Георгиева увери, че се търси вариант как  на посоченото място да бъдат поставени съдове за смет. Към момента това все още е трудна задача, защото улицата е тясна и сметовозите не могат да влязат в нея. Всяка сутрин служители на "Чистота" ръчно изнасят  отпадъците.

Достъпът на техниката е затруднен дори откъм големия блок, тъй като е блокиран от паркирали превозни средства. За днешното почистване отново беше потърсено и оказано съдействие от Шесто районно управление на МВР.

Освен редовното всекидневно сметоизвозване, в "Столипиново" без почивен ден работят и екипи със специализирана тежка техника за събиране на едрогабаритни отпадъци. Непрестанни са също  извънредните акции за почистване нерегламентирани сметища. При последната от края на януари само за ден бяха събрани близо 92 тона отпадък.

Георгиева напомни, че преди по-малко от година в квартала бяха поставени около 50 броя допълнителни контейнера за отпадъци. Повечето от тях вече са счупени или изчезнали, така че към днешна дата броят им отново е недостатъчен. Организаторът на "Чистота" за район "Източен" е подал заявка за 100 нови контейнера, като 50 от тях отново са предвидени за "Столипиново".  

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: