Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Ботев - емблема на града?/видео
Източник: ПОТВ 19:34 / 17.08.2010
©

Кой е символът на Пловдив? попитахме и ние тази сутрин в предаването ни "Обществена приемна". Поводът бяха резултатите от завършилия на 15 август национален конкурс "Избери символа на своя град". В анкетата над 5 000 пловдивчани сочат като символ №1 на града- футболния отбор на "Ботев"-Пловдив.

Подложихме на съмнения резултатите от националната анкета, тъй като предположихме че са плод на футболна запалянковщина. Днешните телефонни обаждания обаче потвърдиха, че много хора наистина смятат "Ботев"- Пловдив за емблема на най-стария град на Европа.

Няма амфитеатри, антични стадиони, Хисар капия, архитектурен резерват "Старинен Пловдив". Има "Ботев". Нищо, че отборът е в някаква селска група.

 Това е първият футболен клуб в България, който за 100 години се превърна в институция, заявиха доста възрастни хора, които помнят славното минало на отбора. Редом до Ботев- Пловдив като символ на града посочихте безспорно тепетата на нашия град. Гласове естествено събраха река Ма

Ботев - емблема на града?
рица и Стария Пловдив. Имаше и предложение за символ да се посочи и паметника на Альоша. Зрителът обаче държеше да отбележи , че той е символ на злото и съветската окупация у нас.


Така че "Само БОТЕВ"!  и мъка за феновете на Локото.

Спокойно можем да предложим всички днешни футболисти с жълто-черни фланелки за почетни граждани на Пловдив. И без това те са чисти пловдивчани. Спор има дали и Христолов, който е дал много за пловдивската емблема, също да бъде награден с нещо.

Коментари [9] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: