Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Ботев - емблема на града?/видео
Източник: ПОТВ 19:34 / 17.08.2010
©

Кой е символът на Пловдив? попитахме и ние тази сутрин в предаването ни "Обществена приемна". Поводът бяха резултатите от завършилия на 15 август национален конкурс "Избери символа на своя град". В анкетата над 5 000 пловдивчани сочат като символ №1 на града- футболния отбор на "Ботев"-Пловдив.

Подложихме на съмнения резултатите от националната анкета, тъй като предположихме че са плод на футболна запалянковщина. Днешните телефонни обаждания обаче потвърдиха, че много хора наистина смятат "Ботев"- Пловдив за емблема на най-стария град на Европа.

Няма амфитеатри, антични стадиони, Хисар капия, архитектурен резерват "Старинен Пловдив". Има "Ботев". Нищо, че отборът е в някаква селска група.

 Това е първият футболен клуб в България, който за 100 години се превърна в институция, заявиха доста възрастни хора, които помнят славното минало на отбора. Редом до Ботев- Пловдив като символ на града посочихте безспорно тепетата на нашия град. Гласове естествено събраха река Ма

Ботев - емблема на града?
рица и Стария Пловдив. Имаше и предложение за символ да се посочи и паметника на Альоша. Зрителът обаче държеше да отбележи , че той е символ на злото и съветската окупация у нас.


Така че "Само БОТЕВ"!  и мъка за феновете на Локото.

Спокойно можем да предложим всички днешни футболисти с жълто-черни фланелки за почетни граждани на Пловдив. И без това те са чисти пловдивчани. Спор има дали и Христолов, който е дал много за пловдивската емблема, също да бъде награден с нещо.

Коментари [9] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: