Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2023 ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ “ТРАКИЯ” е на пазара повече 24 години. Излъчва се освен в Пловдив и в още над 35 населени места от региона -...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Веселин Козарев: Поливните системи са ни основен приоритет, превръщаме "кални петна" в градинки
Източник: ПОТВ 15:53 / 16.03.2023

С нова растителност служители на "Градини и паркове“ облагородиха зелените площи на ул. "Младежка“ №24 – 28. След като короните на чинарите там  бяха оформени, пространството вече е обогатено с още десетки дървета и храсти, сред които се открояват хортензии, тисове, хвойни, кедри, церциси и други видове.

"Започнахме миналата година, като заравнихме терена, обогатихме почвата с произведен в новата общинска инсталация компост, засадихме райграс. Успяхме да изградим и поливна система, с която да гарантираме доброто поддържане на зеленината“, каза директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

"Поливните системи са от огромно значение за развитието на зелената система в града ни. След изготвен още през 2021 г. анализ установихме спешна нужда от изграждането на поливни системи на 7 локации – и то на първо време. Защото водата е най-важният ресурс в нашата работа. Затова   за поредна година ще настоявам пред администрацията да бъдат заложени  средства за изготвяне на проекти и изпълнение на поливни системи в целия град. Имам готовност и знам, че с малки инвестиции значително може да се подобри качеството на живот в кварталите“, подчерта Козарев.

Той допълни, че тази пролет по "Младежка“ ще има още нови насаждения, като облагородяване се предвижда и на мястото на бившия ресторант "Водолаза". В момента ОП "Градини и паркове“ работи по облагородяването на още няколко междублокови пространства в различните райони на града, така че  "калните петна“ да намалеят.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: