Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2023 ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ “ТРАКИЯ” е на пазара повече 24 години. Излъчва се освен в Пловдив и в още над 35 населени места от региона -...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Четвъртокласници направиха проект на мечтания парк
Източник: ПОТВ 12:06 / 16.03.2023

Учениците от IVб клас в ОУ "Алеко Константинов“ с класен ръководител Нина Търева представиха проект за градски парк пред кмета на район "Централен“ Георги Стаменов.

Полина Миленкова, Габриела Белчева, Ния Пенчева и Калоян Джардин са измайсторили макета за 2 часа, в рамките на задание по дизайн мислене.

"В продължение на 5 дни те се запознаваха с базовите познания на професията дизайнер на парк, а след това изработиха и професионален продукт. Всички идеи, вложени в проекта, са авторски“, обясни Нина Търева.

Паркът включва място за йога занимания, панорамно кафене на дърво, зона за почивка с хамаци, кула, от която могат да се наблюдават птиците, алеи за пешеходци и колоездачи, градина с цветя и чешма. Сред атракциите, които авторите са предвидили, са езеро, където може да се наемат лодки, къщичка за игра, люлка, пънчета за сядане, въжен парк, детска площадка, водна площ с риби, костенурки и малък водопад, както и мини Зоокът, в който мостчета до дърветата позволяват на посетителите да наблюдават животните отвисоко.

Ландшафтният архитект на район "Централен“ Славка Цочева подчерта, че децата са направили модерен и съвременен проект – отражение на последните актуални тенденции в ландшафтната архитектура, а главният архитект на район "Централен“ Юлиана Петрова допълни, че всеки един от елементите  може да се приложи при проектирането на парковите пространства в Пловдив.

"Сътворили сте прекрасен проект. Сигурен съм, че в обозримо бъдеще може да видите част от брилянтните идеи в него, осъществени в парковата среда на район "Централен“, която предстои да реновираме“, коментира Георги Стаменов.

Възхитени от смелите идеи на четвъртокласниците бяха и ланд. арх. Мирела Димитрова-Дуйар, арх. Васил Василев и арх. Ива Димитрова, представител на КАБ, които също присъстваха на презентацията в парк "Парашутна кула“.

 

.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: