Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2022 ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ “ТРАКИЯ” е на пазара повече 23 години. Излъчва се освен в Пловдив и в още над 35 населени места от региона -...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ПОЗИЦИЯ  на  БСП – Пловдив
Източник: ПОТВ 11:08 / 24.11.2022

БСП – Пловдив изразява категоричната си позиция  ПРОТИВ предложението за изменение на Общия устройствен план на града на предстоящата сесия на ОбС - Пловдив, изразяващо се в приемането на промени в предназначението на частните имоти в парка на Гребния канал на града и се противопоставя на идеята последната паркова територия на града да се превърне в скъпа жилищна дестинация за богати инвеститори и в предателство за следващите поколения!

Днес е време да  информираме обществеността на Пловдив за подаръка, който ще получи крупен инвеститор, собственик на имот  с площ над 81 декара.  За нас това е добре подготвян сценарий, тъй като преотреждането на имот, предвиден по предназначение - парк за озеленяване, в такъв за застрояване, е една невъзможна процедура за обикновения човек. За хора с много пари и влияние - не чак толкова невъзможна, но за сметка на това - тромава, продължителна във времето и високо рискова, водеща често до провал, въпреки  огромните  средства, които се изискват за това. Златно правило е да се инвестира в такъв проблемен имот само при поети конкретни ангажименти. Тук, обаче, прозират точно такива намерения, които са добре познати практики от годините на прехода. Стъпките за това са няколко:

 Първа стъпка -  безплатно и безпроблемно преотреждане на имота чрез използването на ОУП като параван. Чрез тази чисто "приятелска услуга" (макар в бизнеса да няма приятели, има пари), на някого се спестяват главоболията и неотменните разходи, произтичащи от ходене по мъките.

Втора стъпка - Имот със статут парк, дори на занижени цени, е с нулев частен интерес за придобиване, освен ако с "приятелите" ти във властта не си уговорил промяна на предназначението. Естествено, очакваме придобиването да се уговори на занижени цени, ако това вече не е сторено. Кой бизнесмен би си купил евтино Ферари без двигател и скоростна кутия?! Ще кажете никой. А сега - бихте ли си купили Ферарито, ако върви с документ от производителя, че ще го преоборудват безплатно като болид от F1, в рамките на занижена продажна цена?

Трета стъпка - очакваме проект за затворен комплекс с мега разгъната застроена площ на инвеститор, най-вероятно добре познат на обществото, с огромни финансови ресурси. А защо пък да не се построи 4-5 етажна подпорна стена  или укрепително съоръжение  със стълбища и асансьори, както един небезизвестен комплекс на морето. 

 Благодарение на реализирането на първа стъпка, рано или късно ще се стигне до напълно легитимен строеж, и никой закон или институция няма да може да го спре. Именно това ни дава основание да считаме, че е поет реален ангажимент пред крупен инвеститор. 

Признайте си, дами и господа управници, чии интереси обслужвате? На кои сценаристи се кланяте? Рано или късно истината излиза наяве!

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: