Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2022 ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ “ТРАКИЯ” е на пазара повече 23 години. Излъчва се освен в Пловдив и в още над 35 населени места от региона -...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Д Е К Л А Р И Ц И Я ЗА РАЗГРАНИЧАВАНЕ НА БСП - ПЛОВДИВ ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА ППГОС "АВТЕНТИЧНА ЛЯВА..."
Източник: ПОТВ 11:06 / 24.11.2022

ДО:

 ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ПЛОВДИВ

Г-Н АЛЕКСАНДЪР ДЪРЖИКОВ

ДО:

ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ПЛОВДИВ

 

Д Е К Л А Р И Ц И Я ЗА РАЗГРАНИЧАВАНЕ НА БСП - ПЛОВДИВ ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА ППГОС "АВТЕНТИЧНА ЛЯВА...“

Приета с Решение 8/14.11.2022 г. на ГС на БСП–Пловдив

Уважаеми, г-н Държиков,

Уважаеми общински съветници,

Ние, пловдивските социалисти, се разграничаваме и осъждаме действията на общинските съветници, избрани от листата на "БСП за България“, на местните избори през 2019 г. С техния акт от 07.07.2022 г. за преименуване на групата в "Автентична лява БСП“, ясно показаха, че вече не са част от БСП, не представляват политически БСП в Общинския съвет Пловдив и не защитават предизборната платформа на партията.

За пореден път пред Вас и пред пловдивската общесвеност заявяваме тяхната зависимост от знаков пловдивски олигарх и най-вече от съглашение със сегашния кмет от ГЕРБ Здравко Димитров. Категорично се разграничаваме от техните гласувания в местния парламент и заявяваме, че те не отговарят на решенията на Градската партийна организация на БСП в Пловдив.

Ние, пловдивските социалистите, през последните седмици чрез медиите изпратихме позиции относно пробива на Водната палата и закупуването на зала "Строител“, а новата група "Автентична лява…“ за пореден път доказа своята връзка с кмета и за пореден път се разграничи от Българската социалистическа партия. След като кметът беше изоставен дори от своите за редица емблематични сделки, ухаещи на нечистоплътност, в услуга се притекоха пак чуждите. Май продажбата на политици е във вихара си! С тези си гласувания отново излъгаха хората, които през 2019 година ги подкрепиха и избраха.

С действията си в Пловдивския общински съвет, тези съветници доказват, че политическото номадство е факт, същевременно прозират амбиции за самостоятелен политически проект, за което търсят своята легитамация. Всички общински съветници от името на "БСП за България" са официално санкционирани с решение от 23.07.2022 г. на Градската конференция на БСП - Пловдив.

Обръщаме се към Вас, като Председател на Общинския съвет Пловдив, да предприемете ефективни стъпки за премахване на името на партията ни БСП, от името на тази компрометирана група. Протестираме срещу това тези общински съветници да сформират група, която носи инициали БСП. Не желаем такова петно! Призоваваме Ви да покажете, че пловдивският парламент е трибуна на достойни политици и общественици, а не на личности със спорен политически морал, които работят за себе си, но се крият зад идеите и ценностите на БСП.  

С настоящата декларация ясно заявяваме публичната си позиция, която следва да бъде зачетена от пловдивския общински съвет.

Декларацията е приета и изпратена на основание чл. 46, ал. 4 от Правилника за организация и дейността на Пловдивски общински съвет.

 

Градски съвет на БСП–Пловдив

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: