Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2022 ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ “ТРАКИЯ” е на пазара повече 23 години. Излъчва се освен в Пловдив и в още над 35 населени места от региона -...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
"Продължаваме Промяната": Не ликвидирайте зелени площи около Гребната база
Източник: ПОТВ 15:39 / 22.11.2022

Ставаме свидетели на пореден порочен процес на откъсване на зелени площи за сметка на застрояване върху терени, чието предназначение е друго.

В четвъртък на общинска сесия се предвижда да се гласува новият Общ устройствен план (ОУП). И точно в него присъства дълбоко обезпокоителното решение, с което се цели да се промени статута на  81 декара съществуващ парк в зона за рекреационни действия. Ако се допусне това, собствениците на терена има риск да го застроят с кинт 0.8, което при имот от 81 263 кв.м. се равнява на  65 010 кв.м. разгъната застроена площ (РЗП), като в това число не се включва подземното застрояване  (под кота 0).

Държим да подчертаем, че имотът, който е нарочен за застрояване по смисъла на действащия ОУП е парк, чието изграждане датира още от 60-те години на миналия век. Тогава е изградена и широка алейна мрежа. За съжаление, последните десетилетия на лошо стопанисване или умишлена безстопанственост, са довели тази част на града до окаяно положение. Считаме, че трябва да се върви към решение за полагане на по-големи усилия за неговата поддръжка, а не в промяната на статута и унищожаването му.

От "Продължаваме Промяната“ считаме, че Пловдив трябва да се развива. Инвестициите в строителството и инфраструктурата не бива да се случват във вече презастроените части на града, нито върху зелени територии.

През последните три мандата на управление на града се забелязва порочна тенденция за изграждане на нови сгради във всяка свободна зелена площ. Затова занапред посягането  върху малкото останали символи на градската паркова среда, е категорично недопустимо.

Неред с тепетата и река Марица, Гребната база и запазването на зелените площи около нея са не по-малко важни за чистия въздух в иначе все по-урбанизиращият се Пловдив.

По време на кметуването на Иван Тотев Пловдив загуби зоологическата си градина, като децата ни са принудени да ходят в Пазарджик или Стара Загора, за да се запознаят отблизо с различни видове животни. По време на кметуването на Здравко Димитров Пловдив може да загуби зеленото си сърце.

 

Заради корупционни схеми и безхаберие стадион "Пловдив“, както и инфраструктурата около него тъне в разруха. Сега градската управа е на път да ни лиши от емблематичното за Пловдив пространство около Гребния канал, което целенасочено се унищожава като му се отнемат функциите за отдих, развлечение и култура и му се придават други, които са вредни. Крайно време е ръководството на Община Пловдив да започне да се грижи за зелените площи, както и да започне да изгражда нови такива, а не да разрушава съществуващите.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: