Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2022 ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ “ТРАКИЯ” е на пазара повече 23 години. Излъчва се освен в Пловдив и в още над 35 населени места от региона -...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА АЛЕКСАНДЪР ДЪРЖИКОВ - ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ
Източник: ПОТВ 07:33 / 22.09.2022
©

Уважаеми съграждани,

22-ри септември 1908г. е денят, в който Третата българска държава къса последните васални връзки с Османската империя. Преди 114 години българските държавни мъже поставиха над всичко своето Отечество, оставяйки настрана партийните си пристрастия. Събитията довели до този величествен момент, в който след повече от половин хилядолетие България отново придобива пълноправен статут като субект на международното право, са плод на смела дипломатическа политика и единомислие. Този ден е не само символ на национално самочувствие. Той е нагледен  урок за политическото мъжество на държавници, които с воля и мъдрост преследват и защитават българския национален интерес.

 Значението на акта на Независимостта далеч надхвърля чисто правния статут на България в нейните взаимоотношения на международната сцена. След събитията от 1908г. пътят за реализирането на справедливата претенция на Княжеството за национално обединение, превърнала се в първостепенен национален интерес след Освобождението, е открит.

 114 години по-късно България е изправена пред нови предизвикателства, но националната ни гордост задължава да бъдем достойни граждани на своята Родина, така както онези доблестни държавници преди 114 години имаха куража да отстояват българския национален интерес и силата сами да определят пътя на България.

 

Честит празник !

 

Да живее свободна и независима България!

 

инж. Александър Държиков

Председател на Общински съвет Пловдив
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: