Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2022 ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ “ТРАКИЯ” е на пазара повече 23 години. Излъчва се освен в Пловдив и в още над 35 населени места от региона -...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
"Градини и паркове" с извънредна акция на Младежкия хълм
Източник: ПОТВ 12:54 / 13.08.2022
©

Над 60 души от екипа на общинското предприятие "Градини и паркове" се включиха в извънредната акция за почистване на алеите на Младежкия хълм.

Още от 7 часа сутринта работници с косачки и храсторези  започнаха да премахват избуялата върху пешеходни алеи растителност. След тях разчистваха служители от малката на брой  администрация, някои от които обаче бяха дошли с целите си семейства.

"Наша бригада всекидневно поддържа парковата част и централната алея на хълма, но има и алеи, предимно в североизточната част, които не са почиствани от години. Поехме ангажимент да разчистим всички пътеки и ще го изпълним", заяви директорът на "Градини и паркове" Веселин Козарев.

Той припомни, че прочистването на непроходимите части по  хълма започна още в началото на юли по сигнал на пловдивчанина Стоян Стоянов, който със собствени усилия бе картирал 4 км алеи, подлежащи на почистване.

"Оттогава насам няколко пъти седмично изпращаме екип, който да прочиства алеите. Респект към десетките доброволци, които отделиха време през почивните си дни и почти до прашинка изчистиха каменните алеи. С много позитивна енергия вчера се включиха и младежите от БЧК, които помогнаха да прочистим аварийната алея за пожарни коли", каза Козарев.

Той припомни, че Младежкият хълм е обявен за природна забележителност и защитена територия.  Всяка намеса там трябва да се съгласува с компетентните институции. Само "Градини и паркове" може да отстранява растителност със съответната специализирана  техника.

Екип на "Чистота" пък няколко поредни седмици качваше до труднодостъпни места специализирания автомобил с пясъкоструйка, за да почиства драсканици.

"Нашите възможности не са безгранични. Екипите ни имат спешни задачи във всички райони. Но сме максимално мобилизирани, за да насмогнем с работата и по Младежкия хълм. Ако трябва, ще продължим да работим и извънредно", допълни директорът на "Градини и паркове" Веселин Козарев". 

 

 

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: