Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2022 ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ “ТРАКИЯ” е на пазара повече 23 години. Излъчва се освен в Пловдив и в още над 35 населени места от региона -...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Областният управител се срещна с кмета на Пловдив Здравко Димитров
Източник: ПОТВ 14:52 / 10.08.2022

Двамата обсъдиха подготовката на парламентарните избори, почистването на р. Марица и успешното финализиране на новия ОУП на Пловдив

Община Пловдив ще съдейства с всичко необходимо за подготовката и нормалното протичане на изборния процес. Това стана ясно след среща на областния управител на област Пловдив Ангел Стоев с кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Общината ще осигури отново помещения за 16 РИК - Пловдив град, чийто състав се очаква да бъде определен от ЦИК до края на тази седмица. Ангажира се също да помогне с техника за разтоварване на машините за гласуване, както и с всичко допълнително необходимо.

Областният управител коментира с кмета Здравко Димитров и опасенията на "Бизнеса за Пловдив“ за състоянието на коритото на река Марица на територията на областта и града. "Като областен управител ще предприема конкретни стъпки за почистване на реката, в частта, ангажимент на държавата, но е необходимо да синхронизираме действията си с Община Пловдив, за да не се стигне до опасност от високи води в рамките на града“, заяви Ангел Стоев. Здравко Димитров заяви, че Община Пловдив е наясно с проблема и също работи за неговото решаване. Той припомни, че в началото на 2021 г. общината стартира директна процедура по възлагане на цялостното почистване на коритото и укрепване на подпорните стени, където те са компрометирани, но процедурата бе прекратена. "Целта ни беше да направим обективно пазарно проучване за стойността на дейностите и изготвяне на технически инвестиционен проект“, коментира кметът. В момента върви обществена поръчка за обследване и проектиране. Общата дължина на речното корито, което ще бъде обследвано, е 13 км.

 Във връзка с финализирането и окончателното приемане на новия Общ устройствен план на Община Пловдив, областният управител пое ангажимент да съдейства за ускоряване хода по придвижване на документацията през всички регионални държавни институции и министерства.

 На финала на срещата кметът Здравко Димитров използва възможността да покани лично областния управител на тържествата по случай Съединението на Княжество България и Източна Румелия и Празник на града - 6-ти септември и да обсъди с него хода на подготовката им.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: