Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 14 ноември 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Еврокомисар Никола Шмит впечатлен от Центъра за бежанци в Пловдив
Източник: ПОТВ 10:35 / 21.06.2022

Еврокомисарят за работни места и социални права Никола Шмит посети Центъра за бежанци в Пловдив и даде висока оценка за създадената база и осигурените условия за настаняване на украински граждани. Той беше в града на тепетата заради Десетия форум на субектите на социалната икономика, в рамките на който посети Социалното предприятие за хора с увреждания и Общностния център за деца и семейства. По време на обиколката получи покана от зам.-кмета Георги Титюков да отидат до бившата Белодробна болница, където е обособен центърът. На място бяха посрещнати от украинката, живееща от години в Пловдив, Наталия Еллис, която е доброволка и помага на своите сънародници, потърсили спасение от военния конфликт тук.

"Европа подкрепя хората на Украйна, разбира страданието им. Всички (местна власт и ЕС) ще положим усилия, за да се чувствате като у дома си“, заяви Шмит, който разговаря с настанени в центъра украински бежанци. Еврокомисарят и екипът му коментираха, че Пловдив е един от малкото градове, в които има подобни центрове за бежанци. От своя страна Наталия Еллис подчерта каква огромна подкрепа получават настанените в бившето лечебно заведение бежанци и от Община Пловдив, и от областната администрация.

На място в ОП "Социално предприятие за хора с увреждания“ еврокомисар Никола Шмит видя как хора с различни проблеми изработват уникални сувенири в трите ателиета – по текстил, керамики и стъклодухане, в Социалното предприятие.

В Общностния център пък беше посрещнат с кратка програма – деца, ползватели на социалната услуга, изпълниха химна на страната и фолклорни песни.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: