Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Кой не иска ясни правила в публично-частното партньорство?
Източник: ПОТВ 09:31 / 29.11.2009
©

През първата година на сегашното управление екип юристи е разработил ясни правила за публично-частно партньорство - разкри един от авторите на този проект Евелина Божикова.

В предаването на ПОТВ "Думата не експертите" тя заяви, че проектът след това е обикалял дълго време от бюро на бюро и в крайна сметка не е внесен за одобрение в Общинския съвет.

Според адвокат Божикова приемането на тези правила би позволило на Община Пловдив без страх да организира нови публично-частни партньорства, защото нейните интереси биха били защитени.

В момента "публично-частно партньорство звучи като мръсна дума, след като първият голям опит в тази насока -  съвместното придобиване на собственост в Международния панаир от Общината и Георги Гергов завърши печално: публичният дял се стопи и в общинския бюджет не влиза една стотинка - въпреки гръмките обещания в началото.

Нещо повече - както разкри председателят на Общинския съвет Илко Илиев, ползването на зали в Панаира за сесии се плаща - като ползвана слуга от което и да е търговско дружество.

Остават основателните съмнения, че нежеланието да има ясни правила в тази иначе полезна за всеки град съвместна дейност, издава чиновническата нагласа от всяка сделка да остава по нещо за личния или партийния джоб.

А обществения интерес - кучата го яли! 
Коментари [1] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: