Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 14 ноември 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Заместник-кметът Пламен Райчев инспектира реконструкцията на стадион "Тодор Диев"
Източник: ПОТВ 15:37 / 13.01.2022

Напредъкът на строително-ремонтните дейности на стадион "Тодор Диев“ провери днес заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев. Той бе посрещнат от представители на собственика на ФК "Спартак“ Пловдив Динко Миленчев, които му показаха откъде е стартирал ремонтът. В помещенията под централната трибуна вече са обособени две големи съблекални – за домакините и за гостуващите отбори. Досегашните седалки на централната трибуна и предпазните съоръжения пред нея вече са изцяло демонтирани. Подготовка върви и за терена, на който ще се разположи основният паркинг на спортния комплекс, който ще побира около 250 автомобила.

Стадион "Тодор Диев“ по проект ще бъде изграден с три сектора за общо 8200 зрители, като всички места ще бъдат покрити. Трибуна няма да има само в южната част на комплекса, където ще бъде разположен паркингът. "Тодор Диев“ ще разполага с ВИП ложа, зала за пресконференции, лекарски кабинет, кабинет за допинг-контрол и ще покрие напълно изискванията за провеждане на мачове от efbet-лигата на българското първенство.

Инвестицията е на стойност около 7 и половина милиона лева, а амбициите на собственика са комплексът да бъде напълно готов за мачовете от есенния полусезон на шампионат 2023-2024 година.

"Впечатлен съм от напредъка, който виждам само в рамките на първите 40 дни от дейностите. С осъществяване на пробива под жп гара Пловдив, който предстои да бъде извършен от НКЖИ, с разширението на улица "Кукуш“ и новия бетонен мост, районът ще придобие съвсем друг облик и модернизираният стадион ще бъде истинско украшение в тази част на града“, коментира Пламен Райчев.

Той възнамерява в скоро време да посети и клубната база на ФК "Спартак“, където тренират над 350 деца от школата. За там също са предвидени над 2 милиона инвестиции, като освен реконструкцията на основния терен, ще бъде изградено още едно открито игрище, терен с изкуствена настилка и покрито игрище.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: