Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 14 ноември 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Задочници в УХТ: Несериозно е 3-ма да пречат на повече от 300 студенти
Източник: ПОТВ 09:09 / 13.01.2022

“Днес учебните занятия в УХТ преминаха изключително спокойно и изцяло в академична атмосфера, тъй като вероятно протестиращите срещу зелените сертификати колеги участват на протеста в София". Това заяви Райко Онбашиев, студент втора година по магистърска програма "Безопасност на храните“ на среща с ръководството на университета. За себе си съобщи, че е ваксиниран и с бустерна доза, ръководи екип от 10 души в частна фирма, където е осигурена безопасна работна среда.

“Не смятам, че правата ни са ограничени, напротив – защитено е най-напред моето здраве и на колегите ми, както и интереса ни – да се обучаваме", бе категоричен Онбашиев. “Благодарен съм за мерките, които са взети от ръководството на университета за нормалното и безопасно протичане на учебните занятия, което ми дава възможност да завърша желаната от мен магистратура, необходима за настоящата ми работа".

Той увери, че протестиращите срещу въведените от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки сред задочниците са само трима души. Всички останали не само стриктно спазват правилата, но са признателни на екипа на ректора проф. Пламен Моллов за предоставената възможност да се обучават присъствено. “Зеленият сертификат пази всички, които идват в университета – студенти и преподаватели. Колегите са наясно, че заповедта на ректора от 8 декември 2021 г. е изцяло съобразена с националните противо­епидемични мерки в момента. Дали ще посещаваме университет, МОЛ или ресторант изискванията са ясни, всеки трябва да ги спазва и ние го правим.

Несериозно е 3-ма души да се опитват да възпрепятстват достъпа до УХТ на повече от 300 студенти. Като средно интелигентни хора, някои от които изучават втора или дори трета магистратура, би трябвало да имаме необходимото ниво на култура и на знания, които предполагат по-високо доверие в медицинската наука“, заяви Онбашиев. Според него твърденията за чипиране и за рискове от ваксините са смехотворни.

Райко Онбашиев прогнозира, че броят на протестиращите сред задочниците в следващите дни няма да се увеличи, защото колегите напълно подкрепят достъпа до учебни занятия да става със зелен сертификат и са против действията на тримата недоволстващи.

 

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: