Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 14 ноември 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Присъда за умишлено убийство по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Пловдив е потвърдена от ВКС
Източник: ПОТВ 14:37 / 26.11.2021

Върховният касационен съд потвърди присъда за умишлено убийство спрямо И.А. в размер на 7 години и 10 месеца лишаване от свобода по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Пловдив. 

Той е признат за виновен за това, че на 25-26 май 2019 г. в гр. Асеновград, обл. Пловдив,  макар непълнолетен – на 15 г., но като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил Х.Ю. Деянието е извършено с особена жестокост,  по особено мъчителен начин и по хулигански подбуди. И.А. е признат за виновен и за това, че на същата дата и място, в съучастие с М.А., на 17 г., е отнел от Х.М. чужди движими вещи – мобилен телефон и пари. Съдът е определил едно общо най-тежко наказание на И.А. за двете извършени престъпления в размер на 7 г. и 10 м. лишаване от свобода.

На М.А. е било  наложено наказание от 2 години лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок. Той е признат за виновен за отнемане на чужди движими вещи и за това, че не е попречил на извършването на тежко престъпление – убийство, като е могъл да го направи. 

На 25-26 май 2019 г., през нощта, двамата непълнолетни младежи били седнали на пейка в парк в гр. Асеновград. Те употребявали алкохол. През това време покрай тях минал Х.Ю., който се прибирал към дома си. 

По делото е установено, че той бил нападнат без никакъв повод. И.А. го е удрял и скачал по тялото и главата му, а М.А. не му попречил. Двамата отнели мобилния телефон и парите му, след което избягали. Пострадалият мъж е починал от нараняванията си.

Присъдата на Върховния касационен съд е окончателна и е влязла в сила.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: