Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 14 ноември 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Стефан Стоянов: Имаме хубавите проблеми на бързо растящ град
Източник: ПОТВ 16:44 / 25.11.2021

Община Пловдив бе домакин на форума "Среща на бизнеса в Пловдив и региона“

"Пловдив преобърна своята съдба последните 10-20 години и икономическата трансформация, която се случи, благодарение на предприемачите, инвеститорите и икономическите зони, промени начина, по който гледаме на региона. През 90-те затваряхме детски градини и училища, а сега не достигат. Имаме хубави проблеми на растящ, развиващ се район“. Така синтезирано представи основните предизвикателства на Пловдив като бързо растящ град със силно развита икономика зам.-кметът по “Образование, бизнес развитие и европейски политики" Стефан Стоянов по време на "Среща на бизнеса в Пловдив и региона“. Ежегодното събитие се организира от в. "Капитал“ и Община Пловдив.

По думите му новият програмен период дава шанс на Пловдив да се възползва и да реализира сериозни проекти, които да подобрят качеството на живот в града. 

За него основен въпрос е довършването на Околовръстния път, предвид факта, че на 30 минути от центъра на Пловдив живеят над половин милион души, а движението с автомобили до областния град натоварва сериозно съществуващата инфраструктура. Друга основна тема е алтернативното водоснабдяването на Пловдив от каскада "Въча“, за да се подобри качеството на питейната вода. Третият важен проект е развитие на градската железница като екологичен транспорт. Стоянов разясни, че решения за тези проблеми са заложени в новия План за интегрирано развитие на общините, който в началото на годината предстои да бъде приет.

Според зам.-кметът важна е работата със съседните общини, за да може населените места да се развиват паралелно.

По време на форума Стоянов допълни, че Законът за устройство на територията също се нуждае от преосмисляне на държавно ниво, тъй като предизвикателствата пред градовете с презастрояването се нуждаят от повече регулации. Това е свързано от друга страна с общите устройствени планове на местно ниво, с което общините следва също да наложат адекватни мерки.

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: