Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 14 ноември 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Областният управител се срещна с британския посланик у нас Н. пр. д-р Роб Диксън
Източник: ПОТВ 11:38 / 25.11.2021
©

Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев посрещна посланика на Великобритания Н. пр. д-р Роб Диксън. На срещата присъстваха заместник областният управител Даниела Николова, Маргарита Вранкова - началник отдел "Координация и европейска интеграция на Областната администрация“, Теодора Манева от посолството на Великобритания и Дияна Видева от асоциация "Деметра“.

По време на посещението бе обсъден стремежът на Пловдив да се превърне в smart city  (интелигентен град) чрез развиването на т.нар. зелена икономика, намаляване на отпадъците, подобряване на транспорта и достъпността, на социалните услуги и насърчаване на устойчивостта.

"Ние вече работим в тази посока“ - подчерта областният управител и даде за пример "Тракия икономическа зона“, в която има доста европейски компании. Очаква се през следващата година да стъпят и крупни инвеститори от Япония и Южна Корея. "Тракия икономическа зона“ е привлекателна за чуждите компании с това, че освен добра търговска инфраструктура, се изгражда и социална такава. Преди броени дни там открихме медицински център. В момента се изгражда общежитие за работници и служители, а скоро се очаква да отвори врати и детска градина за децата на работещите“, допълни Ангел Стоев. "Амбицията ни е Тракия икономическа зона да бъде изцяло с нулеви въглеродни емисии“, каза още той.

Н. пр. д-р Роб Диксън предложи съдействие от английски компании, които да окажат методическа подкрепа и подпомагане на процеса на преминаване към нулеви въглеродни емисии.

На срещата бе обсъдена и темата за изграждането на регионален център за жертви на сексуално насилие. Процедурата е стартирана още през 2016 година, но пандемията от коронавирус е забавила дейността по проекта. Към момента заинтересованите институции са възстановили работата. Очаква се в най-скоро време да бъде избрано подходящо място за центъра. Ще бъде подписано споразумение, с което ще се постави началото на дейността му.

В края на срещата Ангел Стоев и Н. пр. д-р Роб Диксън си размениха подаръци.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: