Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
"Тракия икономическа зона" представи в областната управа Стратегия за въглеродно-неутрален индустриален парк
Източник: ПОТВ 16:42 / 14.09.2021

Изпълнителният директор на "Тракия икономическа зона“ инженер Пламен Панчев представи пред областния управител Ангел Стоев и представители на общини "Стратегия за въглеродно-неутрален индустриален парк“. Тя включва 11 проекта: енергийна ефективност на ВЕИ, водород, умно управление на водата, кръгова икономика, последна миля на доставката, дигитализация, образование и квалификация, електромобилност и транспорт, социално предприемачество, социални услуги, трансдициплинарен център за трансфер. Стратегията ще бъде предложена в Плана за възстановяване и устойчивост.

По време на презентацията стана ясно, че по проектите ще се кандидатства за пожарна служба в зона "Марица“, както и социални жилища в зона "Раковски“. Ще се работи и за развитие на учебния център в зона "Раковски“, като целта е броят на обучаемите да достигне 600.

Идеята на Стратегията е до 2025-а година зелената енергия да стигне 45 процента от използваната, 2030-а – 60 и през 2040-а вече да е 100 процента. От тези проекти ще има големи ползи за общините в областта, подчерта инж. Панчев.

"Имате безусловно подкрепата на областна управа. Самият факт, че имаме секторна комисия "Тракия икономическа зона“ към Областния съвет за развитие на област Пловдив е показателен“, посочи Ангел Стоев. Той допълни, че ориентацията към бъдещето е най-важна и инвеститорите ще дойдат, когато разберат, че се гледа в тази посока. "Развитието на "Тракия икономическа зона“ е знаково не само за областта, но и за страната“, допълни областният управител. Във връзка с един от проектите – преработвателен хъб за селскостопанска продукция, той напомни, че летище Пловдив няма карго терминал и ще се работи за изграждане на такъв.

Понастоящем в ТИЗ работят около 200 фирми, а разкритите работни места са над 30 000.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: