Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Кметът Здравко Димитров откри изложба за историята на преброяването в България
Източник: ПОТВ 17:18 / 13.09.2021
©

"Призовавам пловдивчани да се включат по-активно в преброяването на населението, като използват електронната форма на сайта на Националния статистически институт. За мен лично като кмет ще бъдат много интересни резултатите от Преброяване 2021, за да видим с колко реално е нараснал Пловдив в последните 10 години. През 2011 населението в града е било близо 340 хиляди души, сега сигурно е двойно. Това са хора, на които трябва да бъдат осигурени училища, детски градини, лечени заведения и подходяща инфраструктура, за да живеят в настина най-красивия град на страната“. Това заяви кметът Здравко Димитров при откриването на изложба, посветена на историята на преброяванията на населението и жилищния фонд в България. Тя е организирана от Община Пловдив и Националния статистически институт, а на откриването присъстваха главният секретар на общината Ангелина Топчиева и директорът на Териториално статистическо бюро – Юг (ТСБ – Юг) към НСИ Кристина Захариева.

"В преброяването са ангажирани всички институции, осигурени са достатъчно преброители, които от 18 септември ще посещават адресите и съм убедена, че няма да има проблеми“, заяви секретарят на общината Ангелина Топчиева.

Единственото притеснение на директора на ТСБ-Юг е, че засега все още има ниска активност при електронното преброяване. Кристина Захариева също призова за ползване на електронната форма. "През 2011 година близо 40% са предпочели да подадат преброителните си форми в електронен вид, сега се надяваме да са около 70%, затова нека пловдивчани се активизират“, каза тя.

Изложбата е експонирана на открито пред бившата сграда на БНБ (до "Дом Левски“) и ще продължи до 3 октомври. Пловдивчани ще могат да видят нагледно какви въпроси са задавани през годините, колко са били неграмотните в страната през 1920 година и колко домашни животни е имало през 1926 година, както и други любопитни данни за населението и жилищния фонд в страната при 17-те преброявания досега.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: