Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Здравко Димитров: Изграждаме и обновяваме 10 детски градини
Източник: ПОТВ 14:39 / 13.09.2021

ДГ "Перуника“  приема на 15 септември 160 деца, след цялостна реконструкция и ремонт  

"В началото на мандата обещах да решим проблема с недостига и места в детските градини и ясли и вече изграждаме 10 нови детски заведения. Обещах 12 нови детски градини и ще го изпълним“. Това заяви кметът Здравко Димитров по време на официалното откриване на обновената ДГ "Перуника“.

На събитието присъстваха зам.-кметове по строителство Пламен Райчев, по образование Стефан Стоянов, по социални дейности Георги Титюков, кметът на район "Централен“ Георги Стаменов, общински съветници, представители на образователните институции, представители на строителите, проектантите и надзора.

По думите на Здравко Димитров Пловдив расте изключително бързо заради добрите възможности за работа и високото качество на живот. Той е все по-предпочитан от младите хора и семейства. Затова има и недостиг на места в детските заведения. Освен "Перуника“ Община Пловдив в момента изгражда или реконструира още 10 детски заведения, сред които 5 детски градини в район "Централен“, 2  – в район "Южен“, 1 – в район "Тракия“ и 1 детска ясла и една 1 градина в район "Източен“.

"Надяваме се, че до края на годината ще открием две нови детски градини с близо 450 нови места, което ще помогне за решаване на проблема с недостига на места“, заяви още кметът.

Той пожела успех на екипа, който ще посрещне 160 деца на 15 септември.

Проектът беше представен от заместник-кмета по строителство Пламен Райчев. Той обясни, че проектът е на стойност близо 3 млн. лв. С тези средства сградата е изцяло обновена, подменена е дограмата и подовите настилка, положена е топлоизолация на стените и покривите. Сменени са вътрешната и външната ВиК инсталация, както и отоплителната, вентилационната и климатизационната системи.

Детската градина разполага с озвучителна и мултимедийна инсталация с помощта, на които ще се онагледяват уроците. Всяка една от стаите е боядисана в различни цветове, за да могат децата да си разпознават  стаите си.

Малчуганите имат прекрасни условия за спорт – закрит плувен басейн и нов физкултурен салон. Дворът е изцяло обновен с нови съоръжения и специална настилка, която предпазва децата от травми. Поставено е ново вътрешно, фасадно и площадково осветление.

Родителското настоятелство благодари от името на всички родители за прекрасните условия в градината и за усилията на Община Пловдив да модернизира и подобри базата на детската градина.

Лентата прерязаха Здравко Димитров, Георги Стаменов и директорката Адриана Терзиева.

Специалната програма за празника подготвиха децата от 3 "а“ и 3 "б“  група.

Припомняме ви, че проектът се реализира с безвъзмездна помощ от ОП "Региони в растеж“ и се съфинансира от бюджета на Община Пловдив.  Сградата се намира на ул. "Марагидик“ 37А, район "Централен“. 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: