Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Съюз на слепите в България - Регионална организация Пловдив чества 100- годишнина с изложба в Стария град
Източник: ПОТВ 10:03 / 21.07.2021

Съюз на слепите в България - Регионална организация Пловдив и ОИ "Старинен Пловдив" имат удоволствието да Ви поканят на изложба с изделия, изработени от хора със зрителни увреждания. Посвещава се на 100 годишнината от основаването на Съюз на слепите в България.

Откриването е днес -  21.07.2021 г. от 17:00 ч. в Балабанова къща (дълбока зала).

Изложбата ще бъде открита от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

 

През далечната 1921-ва година група интелектуалци, с нарушено зрение, създават Дружество на българските слепи. Организацията се развива с бързи темпове, преименува се на Съюз на слепите в България и има свои представителства в много градове. През забележителната си вековна история организацията се ползва с голям национален авторитет и се превръща във фактор за създаване на по-достоен живот на хората със зрителни проблеми. Многократно партньор в събитията им е Общински институт "Старинен Пловдив". Традиция е организирането на дни на творчеството на хора с увредено зрение, започнала още през 2001-ва година..

На 21.07., дълбока зала на Балабанова къща, ще посрещне плетива и грънчарски изделия, които са сътворени с творческия потенциал и естетическо чувство на хора със зрителни увреждания.

"Каним пловдивчани и гостите да се насладят на творбите. Нашето домакинство, както и интересът към изложбата, от Ваша страна, е знак за подкрепата към тези силни и борбени хора. Очакваме Ви!". - призовават от общинския институт.

Достъпът се осъществява при спазване на актуалните в страната противоепидемични мерки.

Експозицията може да бъде видяна до 31.07.2021 г.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: