Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Стартира конкурсът за наградата за парково изкуство "Люсиен Шевалас"
Източник: ПОТВ 15:06 / 19.07.2021

Район "Централен“ на община Пловдив обявява началото на конкурса "Люсиен Шевалас“ за реализиран проект с принос към екологията и опазване на зелената система, който е под егидата на заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов и кметът на "Централен“ Георги Стаменов.

Конкурсът се провежда за втора поредна година, след като през 2020 г. бе възроден по инициатива на кмета на район "Централен“ по повод 180 г. от рождението на швейцарско-българския ландшафтен архитект с огромна заслуга за развитието на парковото изкуство в Пловдив.

Отличието, което се връчва е в знак на почит към живота и делото на Люсиен Шевалас, който преди 143 години е създал първата пловдивска обществена градина.

Наградата представлява бронзова скулптура, изработена от известния пловдивски скулптор Цвятко Сиромашки и изобразява Люсиен Шевалас в композиция от растителни видове.

Призът ще се връчва в две категории – за фирми/автори на реализиран проект за паркоустройство в Пловдив, и за граждани, които по своя инициатива са облагородили зелените площи около домовете си. Проектите трябва да са осъществени през последните 5 години.

Награждаването ще се състои на тържествена церемония в деня, в който се навършват 100 години от кончината на Люсиен Шевалас - 22.10. 2021 г. пред паметникаму в Цар-Симеоновата градина.

Ето и условията на конкурса:

•          Всеки кандидат може да заяви участие с една благоустроена територия.

•          Необходими са до 5 (пет) броя снимки, точeн адрес/ местонахождение на зеленото пространство/градинката. Фотосите трябва да показват степента на завършеност на обекта и актуалното му състояние.

•          Идеята за благоустрояване да бъде естетично и екологично издържана.

•          Проектът да е поддържан и устойчив и реализиран с използване на многогодишна растителност.

•          Материалите за участие да се изпратят на електронната поща на район "Централен“ centralen@plovdiv.bg  или да бъдат входирани в деловодството на администрацията в срок до 17.09.2021 г. включително.

•          Кандидатите да посочат лице за контакт и телефон за връзка при необходимост.

 

Поради епидемичната обстановка, са възможни промени в датата и мястото за провеждане на церемонията по награждаването, ако обстоятелствата налагат това. Всички участници ще бъдат уведомени своевременно по електронните пощи, от които са изпратили конкурсните материали или по телефона.

За участие в конкурса няма да бъдат допускани материали, които не отговарят на настоящия регламент или са изпратени с неточна или непълна информация.

 

Забележка: Всеки участник се съгласява да предостави право за ползване на изпратените снимки за публикуване, публично излъчване и качване (изцяло или частично) на електронни страници, на сайта на район "Централен“ и други медийни канали, без комерсиална цел.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: