Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови предизборни...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Община Пловдив организира информационни срещи с гражданите за безплатна подмяна на печките на дърва и въглища с по-екологично отопление
Източник: ПОТВ 11:24 / 13.04.2021

Община Пловдив започва серия от изнесени информационни срещи по проект "Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в община Пловдив чрез намаляване на емисиите на  фини прахови частици (ФПЧ10) от битовото отопление“.

Срещите ще се проведат в шестте района на 15 и 16 април по приложения по-долу график. По време на тях ще бъдат представени възможностите, които дава проектът на гражданите за безплатна подмяна на отоплителни уреди на дърва и/или въглища с по-екологични. Ще бъдат разяснени всички варианти за преминаване – на ток,  пелети, газ или ТЕЦ. Важно е да се знае, че за подмяна на старите уреди могат да кандидатстват собственици на жилища, които се намират на територията на Община Пловдив. Също така има възможности да се кандидатства и колективно като собственици на жилища в една кооперация или къща.

Всички домакинства, които се отопляват на дърва и въглища и досега не са подавали формуляр за кандидатстване, ще могат да направят това до 23 май в районните администрации или чрез електронната форма - Подмяна на вида и начина на отопление използван от домакинствата в гр. Пловдив | Община Пловдив (plovdiv.bg)

 

График на срещите по райони

район

място

дата

час

Район Южен

Пред Административната сграда

15.04.2021 четвъртък

11,00

Район Източен

Пред Административната сграда

15.04.2021 четвъртък

13,00

Район Западен

Пред Административната сграда

15.04.2021 четвъртък

15,00

Район Северен

Пред Административната сграда

16.04.2021

петък

11,00

Район Тракия

Пред Административната сграда

16.04.2021

петък

13,00

Район Централен

Пред Административната сграда

16.04.2021

петък

15,00

 

 

 

 

 

Проект № BG16M10P002-5.003-0006 "Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в община Пловдив чрез намаляване на емисиите на ФПЧ10 от битовото отопление“ по приоритетна ос 5 "Подобряване качеството на атмосферния въздух“ се реализира по Оперативна програма "Околна среда 2014 – 2020 г.“ с финансовата подкрепа на Кохезионния фонд на Европейския съюз. Общата му стойност е 13 862 232,11 лева, от които 11 782 897,30 лева от Кохезионния фонд и 2 079334,81 лева национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България.

Целта на проекта е подобряване качеството на атмосферния въздух на територията на общината чрез намаляване на емисиите на фини прахови частици  от битовото отопление.

С реализацията  ще бъде осигурено финансиране за мерки за подмяна на отоплителни устройства на домакинства на твърдо гориво (дърва и въглища) с друг вид отоплителни устройства: на електричество, на газ, на пелети или с възстановяване на връзката към топлофикационна система.

Първият етап на проекта цели да се проучат нагласите на населението като се проведе разяснителна кампания сред населението за възможностите за подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво. Провеждане на проучване сред жителите, които се отопляват на твърдо гориво, за подмяна на използваните от тях отоплителни устройства.  Изготвяне на екологични, икономически и социални анализи, в резултат на които ще бъдат разработени критерии и механизми за приоритизация на домакинствата по райони/квартали при прилагане на различни варианти за отопление с оглед приноса към намаляване на количеството вредни емисии. Извършване на обследване на място в обектите/домакинствата, което цели набиране на актуални технически параметри за подмяна на устройствата за отопление.

Първият етап завършва с изготвяне на проектно предложение за втората фаза, когато ще се извърши фактическата подмяна на печките на дърва и въглища с отоплителни устройства, отговарящи на специфични технически параметри, съгласно европейското и национално законодателство.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: