Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови предизборни...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
 Обновената ДГ "Перуника" ще отвори врати през септември
Източник: ПОТВ 09:05 / 13.04.2021

Обновената ДГ "Перуника" ще отвори врати през септември и ще приеме 160 деца. Ремонтът й е на финала като предстои да бъде доставено кухненско оборудване. Това съобщи кметът Здравко Димитров, който заедно със зам.-кмета по строителство Пламен Райчев направи проверка за напредъка на проекта. Заедно с тях бяха кметовете на район "Централен“ Георги Стаменов и на район "Южен“ Костадин Язов.

Сградата се намира на ул. "Марагидик“ 37А и след ремонта е променена коренно. Подменена е дограмата и подовата настилка, положена е топлоизолация по стените и покривите. Сменени са вътрешната и външната ВиК инсталация, както и отоплителната, вентилационната и климатизационната. Поставено е ново вътрешно, фасадно и площадково осветление. Детската градина разполага с озвучителна и мултимедийна инсталация с помощта, на които ще се онагледяват уроците. Всяка една от стаите е боядисана в различни цветове, за да могат децата да си разпознават своята стая.

Малчуганите имат прекрасни условия за спорт – имат  закрит плувен басейн и нов физкултурен салон. Дворът е изцяло обновен с нови съоръжения и специална настилка, която предпазва децата от травми. Засадени са нови широколистни и иглолистни дървета, както и жив плет и цветя.

Проектът за реконструкцията се финансира по ОП "Региони в растеж“ и се съфинансира от бюджета на Община Пловдив. Обектът е на стойност 2 926 409, 78 лв. с оборудването.

Кметът припомни, че продължава изграждането на новата детска градина на ул. "Богомил“ в район "Източен“.  Там строителните работи са изпълнени на почти 75%. Предстои да започне и разширението на ДГ "Зорница“ и строежът на нова сграда за ДГ "Каменица“. Със собствени средства Общината изгражда нова детска градина на бул. "Александър Стамболийски“ в район "Южен“.

"В предизборната си кампания кметът Здравко Димитров беше обещал, че за четирите години от мандата му в Пловдив ще има нови 12 детски заведения. Вече се работи по шест от тях, а за останалите текат процедури“, коментира зам.-кметът Пламен Райчев.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: