Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови предизборни...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд пиян шофьор, предложил подкуп на полицаи, за да не го санкционират
Източник: ПОТВ 11:59 / 06.04.2021

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Т.А., на 30 г., за това, че на 11 февруари 2021 г., в гр. Пловдив, предложил подкуп – сумата от 50 лева, на двама полицейски служители, за да не извършат действия по служба при извършване на проверка – престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Т.А. е предаден на съд и за това, че на същата дата и място, е управлявал лек автомобил, марка "Мерцедес“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно – 2,27 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Третото обвинение, по което Т.А. ще отговаря пред съда е за това, че противозаконно е пречил на двамата полицейски служители да изпълнят задълженията си по установяване и разкриване на извършеното от него престъпление – шофиране в пияно състояние – престъпление по чл. 270, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

На 11 февруари 2021 г., около 3,30 часа, в гр. Пловдив, полицейски служители забелязали лек автомобил, марка "Мерцедес“, управляван от Т.А., да криволичи по пътното платно. Те включили звуковата и светлинна сигнализация на патрулната кола, за да спрат водача,  който не се подчинил и продължил да се движи по съседните улици. След като полицейският автомобил го изпреварил, обвиняемият Т.А. спрял. Той излязъл от колата и се подпрял на нея, за да не падне. Обвиняемият признал, че е употребил алкохол и предложил на полицаите 50 лева, за да не го проверяват и да не извършат тест с техническо средство за алкохол. Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Последвала проверка на Т.А. с техническо средство "Дрегер Алкотест“, който отчел 2,27 промила алкохол в издишания въздух.

Най-тежкото, предвидено от закона, наказание между тези за престъпленията, в които Т.А. е обвинен, е лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева, като за шофирането в нетрезво състояние е предвидено и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция“ в размер на 2 000 лева.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: