Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови предизборни...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Община Пловдив за пореден път удължи гратисния период за такса "тротоарно право"
Източник: ПОТВ 15:50 / 23.02.2021

Заведенията няма да плащат до края на май като част от мерките за подкрепа на малкия бизнес

Община Пловдив ще удължи до края на май срока, в който собствениците на заведения няма да плащат такса "тротоарно право“. Мярката получи одобрението на Общинския съвет днес.

"Подкрепяме ресторантьорите, защото техният бранш беше един от най-потърпевшите по време на ковид кризата“, коментира кметът Здравко Димитров. Той припомни, че миналата година по негова инициатива Община Пловдив бе първата, която предприе мерки за облекчаване на малкия и дребния бизнес. За изминалата 2020 година собствениците на заведения са плащали такса "тротоарно право“ само четири месеца и половина.

Миналата година с тази мярка общината е спестила на ресторантьорите 800 000 лв., а тази година, по същата мярка до края на май, ще опрости още 550 хиляди лв.

Първоначално предложението за отмяна на такса "тротоарно право“ беше до края на февруари, защото се очаква от 1 март заведенията да възстановят работата си. Кметът Здравко Димитров заяви, че след разговори с общинските съветници е преценено мярката да бъде удължена до края на май 2021 г.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: