Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови предизборни...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Приключи поредното текущо класиране за прием в детските градини и детските ясли в Пловдив
Източник: ПОТВ 13:18 / 23.02.2021

Обявени са резултатите от проведеното второ за 2021 година текущо класиране за прием на децата в детските градини и детските ясли на град Пловдив. В него участие взеха 729 деца. От тях най-голям брой (553 деца) са кандидатстващите за яслените групи. Броят на желаещите за прием в първа възрастова група е 126, във втора – 31, в трета подготвителна група – 18 деца и само едно дете за четвърта подготвителна група.

От всички кандидатстващи деца са класирани 100, въпреки обявените 227 свободни места. Причината е разминаване между желанията на родителите и наличието на свободни места. За целта при подаване на заявленията за кандидатстване е желателно родителите да се запознават с информацията от страницата на системата за прием – dz-priem.plovdiv.bg. Обявените свободни места се публикуват според Графика на дейностите за всяко класиране. Той се намира в секцията "Нормативни документи“ и в него има данни за всички предвидени класирания за 2021 година. От подадените заявления за класирането 53 са на деца, които са записани в детски заведения, но желаят преместване.

Увеличава се броят на кандидатстващите за прием в първа група деца, тъй като родените през януари и февруари 2018 г. вече могат да подават заявления, защото са навършили 3-годишна възраст.

За всички класирани деца следва записване при директорите на детските градини и детските ясли в определения от Графика на дейностите срок – 05.03.2021 година. При записването родителите следва да представят необходимите документи за доказване на ползваните критерии. Подробна информация за начина на доказване има на интернет страницата на електронната система – dz-priem.plovdiv.bg, в раздела с нормативни документи и по-точно в Приложение №2. Критериите, свързани с адресната регистрация на децата, се проверяват автоматично и за тях не е необходимо да бъдат представяни документи от родителите.

След 19.03.2021 г. ще стартира кандидатстването за всички деца, родени през 2018 г., които следва да постъпят в първа възрастова група през новата учебна 2021/2022 година в детските градини. Първото основно класиране ще се проведе на 13.05.2021 г., а приемът на класираните на него деца ще е от 15.09.2021 г.

Важно за родителите, които са кандидатствали за яслените групи и им предстои прием в детските градини, е да знаят, че трябва да използват вече регистрираните си профили, към които са регистрирани техните деца. Необходимо е само да актуализират данните си и да добавят своите нови заявления, съгласно приетите от началото на 2021 година нови правила.

Следващото текущо класиране е на 18 март 2021 г. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 08.03.2021 г. включително.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: