Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2021 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ПИСМО ОТ ФРАНЦИЯ - МИСЛИМ ЗА ЖИВОТНИТЕ ПРЕЗ ЗИМАТА?
Източник: ПОТВ 09:05 / 13.01.2021
©

Нашата зрителка от Франция Здравка Георгиева-Фернандез ни изпрати писмо с въпроси до кмета на район Централен Георги Стаменов, който бе гост в студиото на ПОТВ. В това писмо тя задава въпроси и споделя опита във Франция. Отговорът на господин Стаменов може да видите в записа на предаването в канала ни в Ютуб - potv.eu. Публикуваме и писмото, тъй като поставените въпроси не касаят само една районна администрация.

Ето част от него:

Първи въпрос- г-н Кмет, във вашият район попадат защитени територии както и такива ценни със своето  biodiversity или  биоразнообразие /Бунаржик,Сахат тепе,Градската градина.../ Прави ли се нещо,което да подпомогне оцеляването на птичите и животински видове през суровите зимни месеци, като например осигуряване на естествени източници на вода, храна и хранилки с ядки и семена,къщички за презимуване на насекомите и т.н.

Питам това защото тук където живея това се прави на доброволни начала и от гражданите и от уредниците на парковете. Хората имат съзнание ,че градът е местообитание и на други същества,които имат есенциални потребности.

Не е ли добре да се запознаят гражданите чрез кампания примерно с брошури /с информация за животинския вид,с какво се храни и снимка/,така ако всеки даде по-мако ще се запази биоразнообразието в района.

Втори въпрос-/съжалявам, но не толкова симпатичен/-След като тепетата са територии, сюжет на Закона за защитените територии и поради тяхното биоразнообразие тоест те са дом, храна и местообитание на птици, катерици, насекоми и др...уместно ли е да там да се провеждат канонади от фойерверки и други стресиращи действия.

Не питам кои е разрешил това и не е моя работа, само бих искала да се направи поне и малко от това което се прави тук,защото зимата настъва.

Изпращам снимки от хранилките които съм поставила в градския парк до дома ми.

Поздрави и с най-добри чувства

от Здравка.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: