Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2021 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
РАЗМИСЛИ НА ЦЕНЗУРИРАНИЯ ГЕОРГИ ПАШЕВ
Източник: ПОТВ 12:36 / 12.01.2021

Както вече знаете, аз съм жертва на нагла болшевишка цензура от социалната мрежа Фейсбук. Самият президент на САЩ - Доналд Тръмп - също. Туитър даже стигна по-далече, като му изтри профила за постоянно. Не, че това ще го спре да стига до хората и да комуникира с тях.

В САЩ се надига страшен либерал-болшевизъм. Стига се до заклеймяване на тръмписти само, защото са тръмписти - едва ли не ги равняват на нацисти. Аз никога няма да се примиря с либерал болшевизма. Ще надигам глас, докато го имам. 

Време е да намерим демократични начини за комуникация - ново поколение на анархо-социални мрежи, базирани на децентрализирана структура като блокчейн и мейл протокола, който сам по себе си е доста прост и демократичен. Долу ръчичките мазни на олигарсите от нашето право да общуваме без рестрикции. Никой няма право да превзема и доминира едно онлайн общество, базирано на свобода. Ще вървим към интернет на свободните същности и връзки, които са самоопределени и сами имат право да решават как да се изпълняват като код. Това ще стане мрежа не само от данни, но и  мрежа от свободни софтуери и данни. До голяма степен това е архитектурата на самия интернет сега. Намирането на тез ресурси в свободния интернет трябва да става със свободни търсачки използващи свободни и публично известни и достъпни за справки разпределени бази знания и файлови системи и клъстери, ала Apache Hadoop и HDFS. Не трябва да капсулираме общуването си в социална мрежа, собственост на някой чорбаджия, а трябва да общуваме максимално независимо и разпределено с много алтернативи на комуникационни канали и мрежи. Трябва да мога да намеря същността на Евгени Тодоров и контактите с него във всички контексти в такава хипер мрежа - не само фейсбук, но например мейл, туич, туитър, LinkedIn  и т.н. Ще се наложи въвеждане на такива хиперсъщности, ако мога така да ги нарека, които обединяват информация за една същност в различни контексти на различни онлайн подсистеми. Всяка хиперсъщност може да се моделира и като мисловна карта (mindmap) и може да има уникален хеш код, по който да се разпознава. Тя може да се реферира и от чужди мисловни карти. Тук мисловна карта наричам нещо като граф на представяне на знания, който може да бъде и обобщения формализъм хиперграф. 

Това ще ни докара истинска независимост на общуване и алтернативи. Трябва навярно да се накарат отделните чорбаджии на отделните подсистеми като фейсо да се съобразяват с протокола на хиперсъщностите и мисловните карти.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: