Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови предизборни...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо трима младежи за отвличане и изнудване на 16 – годишно момче
Източник: ПОТВ 16:33 / 29.12.2020

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Х.К., на 20 г., К.П., на 21 г. , и П.Т., на 23 г., за това, че на 21.05.2020 г., в гр. Пловдив, като съизвършители, отвлекли 16 - годишно момче от гр.Пловдив, като Х. К. е бил въоръжен, и деянието е извършено от повече от две лица и отвлеченият не е навършил 18 години – престъпление по чл. 142, ал. 2, т.1, т.2 и т.3, пр.2, вр. с чл. 142 ал. 1, вр. с чл. 20 ал. 2, вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс,

Х.К. е предаден на съд и за това, че на 21.05.2020 г., в гр. Пловдив, с цел да принуди другиго – пострадалото 16-годишно момче, да се разпореди с вещ – сумата от 1 000 лева, го е заплашил с насилие и разгласяване на позорящи обстоятелства, като деянието е придружено със заплаха за убийство, лека телесна повреда, с отнемане на имущество - мобилен телефон и е извършено от въоръжено лице – престъпление по чл. 213а ал. 2 т.1, пр.1, т.2, т.3, пр.1 и т.6, вр. с ал. 1 от НК.

Пострадалият 16-годишен младеж и един от обвиняемите Х.К. се познавали от училището, в което били в различни класове. На 11 май 2020 г., двамата се срещнали случайно в гр. Пловдив. Пострадалият бил с приятелката си. Х.К. се приближил към тях, като момичето било помолено да се отдалечи. След това обвиняемият започнал да нанася удари с отворени длани и юмруци по главата и тялото на пострадалия. Заплашил го с нож и пистолет и поискал мобилния му телефон. Пострадалият му го дал. Х.К. проверил съдържанието и като забелязал наблизо преминаващи хора прекратил агресията си и се отдалечил.

На 21 май 2020 г., обвиняемият Х.К. заедно с другите двама обвиняеми К.П. и П.Т. се движели с лек автомобил "Фолксваген Голф“ в гр. Пловдив. Х.К. отново видял пострадалото момче с приятелката му, слязъл от колата и се приближил към тях. Двамата младежи се отдалечили. Х.К. наредил на пострадалия да тръгва с него. Той го заплашил, че ако не го направи, ще го набие.  16-годишното момче се подчинило, защото се притеснило, че може приятелката му да пострада. Двамата се качили в лекия автомобил. Там били и другите двама обвиняеми К.П. и П.Т. Шофирал П.Т., въпреки че бил с отнето свидетелство за управление. Х.К. и пострадалият се намирали на задната седалка. Когато автомобилът тръгнал, 16-годишното момче се опитало да вика за помощ и да скочи от колата, но вратите били заключени. По време на пътуването пострадалият  бил заплашван с нож и пистолет от Х.К,. който го удрял с юмруци по тялото. Действията му били заснети от обвиняемия К.П., който изпратил клип на свой приятел. По време на пътуването Х.К. свалил дрехи от пострадалия, а други срязал с ножа, като го предупредил, че трябва да му даде 1000 лева, защото ще му направи снимки  и ще ги изпрати на негови близки, както и че ще ги публикува в социалните мрежи. След това казал на П.Т. да спре на черен  път в гр. Пловдив, където тримата обвиняеми слезли. Те наредили на момчето също да излезе от колата, без дрехите. Пострадалият се подчинил, защото се страхувал за живота си. Х.К. му направил снимки с мобилния телефон, накарал го да пие вода от локва, както и др. унизяващи действия. Той му казал, че от понеделник трябва да започне да му плаща исканата сума от 1 000 лева, за да не покаже снимките и да не ги качи в интернет. Допълнително го заплашил, че ако не му даде пари, ще го пребие отново.

Тримата обвиняеми си тръгнали с автомобила и оставили пострадалия. Той успял да сложи част от разкъсаните дрехи и потърсил помощ от минаващи автомобили по близкия асфалтов път. Такава му била оказана от шофьор, като била уведомена полицията.   

Спрямо тримата обвиняеми е взета от съда мярка за неотклонение "задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: