Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ОФЕРТА ИЗБОРИ 2021 за политически предизборни участия в тв програма на Пловдивската телевизия Тракия” ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 1. За излъчване на готови предизборни...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Пробивът "Модър-Царевец“ стартира на Ивановден
Източник: ПОТВ 16:01 / 29.12.2020

Дългоочакваният старт на строителните работи по изграждане на връзката Модър-Царевец ще бъде на 7 януари. Това бе решено днес на работна среща на обекта, в която участие взеха кметът Здравко Димитров, неговите заместници Пламен Райчев и Тодор Чонов и представител на фирма изпълнител.

Цялата документация за обекта вече е налице, получено е и съгласувателното становище от НКЖИ, които имаха дребни забележки по проекта, но те вече са отстранени.

Строителните дейности ще протекат в три етапа, като първия е разширението на улица "Модър“.

"В първите дни ще трябва да бъде разчистен терена западно от сега съществуващото платно на улицата, за да се подготви нейното разширение. По проект "Модър“ е проектирана с две платна, широки по 7,50 метра, с по две ленти, с разделителна ивица по средата и с тротоари по 2,30 метра от двете страни“,  обясни Пламен Райчев.

Вторият етап предвижда реконструкцията и разширението на улица "Царевец“ до кръстовището с "Хаджи Димитър“, като там ще бъдат изградени и локални платна към УМБАЛ "Каспела“ и ул. "София“.

В третия етап ще бъде направен и пробивът под жп линията Пловдив - София.

"Оставяме пробива в последния етап, тъй като ще трябва да се разруши пасарелката, която сега осъществява пешеходната връзка между районите "Южен“ и "Западен“. Тя обаче е точно върху подземното трасе и няма да бъде запазена. Ще се помисли за временно осигуряване на възможност на пешеходците да преминават, докато текат строителните дейности, а след това ще могат да използват тротоарите, предвидени в пътната връзка“, заяви кметът Здравко Димитров при огледа днес.

Проектът е на обща стойност 11,5 млн. лв., като средствата за първия етап са в размер на 4,5 млн. лева  и ще бъдат планирани в бюджета на Община Пловдив за 2021 г.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: