Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Общинският кризисен щаб поиска допълнително финансиране за медиците в "COVID – зоните“ в лечебните заведения
Източник: ПОТВ 14:30 / 19.11.2020

Общинският кризисен щаб на свое заседание днес възложи на дирекция "Финанси“ да бъдат осигурени средства за допълнително финансово стимулиране на работещите в "COVID – зоните“, които Община Пловдив започна да разкрива. Целта на мярката е да се осигурят необходимите медицински специалисти за безпроблемното им функциониране и своевременно обслужване на гражданите.

До момента "COVID – зоните“ са разкрити в ДКЦ 2, ДКЦ 5, ДКЦ "Изток“ и Медицински център 6 в МБАЛ "Свети Мина“. Продължава организацията по създаването им в останалите диагностично-консултативни центрове. По разпореждане на Общинския кризисен щаб  е  проведен инструктаж на всички ръководители на здравни заведения за оказване на бърза и адекватна помощ на пациентите, които постъпват в двете общински болници и COVID-зоните с ясен приоритет върху спешните случаи.

В МБАЛ "Свети Мина“ е създадена организация за прием на пациенти и комуникация с останалите лечебни заведения. В изпълнение на заповедта на РЗИ – Пловдив от понеделник болницата ще заработи с пълния си капацитет от 137 места. Продължава дооборудването на COVID-болницата, в която се лекуват леки и средно тежки случаи на заболели.

Сгъстява се графикът за дезинфекция и почистване в района около болницата. Възложено е да бъдат поставени допълнително пътни знаци, забраняващи престоя и паркирането на МПС пред здравното заведение. Целта е да се гарантира безпроблемният достъп на линейките до сградата. Ще бъде засилено и полицейското присъствие.

"Община Пловдив призовава лекари, медицински сестри и санитари да се присъединят към екипа на общинската болница, за да се укрепи кадровия ѝ потенциал във връзка с усложняващата се обстановка и увеличаване броя на пациентите“, призова  изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Тодор Чонов.

Продължават съвместните проверки на екипи на ПОИ, районните полицейски управления и Общинска охрана на градския транспорт, обществените сгради, магазините, заведенията, ресторантите и игралните зали за спазване на мерките. Най-много нарушения са установени в казината, където има нерегламентирано струпване на хора – над 30 души в помещение.  

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: