Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Веселин Козарев: "Градини и паркове“ оптимизира работата за по-зелен Пловдив      
Източник: ПОТВ 15:09 / 22.10.2020

Нови зелени площи ще изгражда ОП "Градини и паркове“ по предварително изготвени проекти. Това става възможно, след като Общинският съвет прие предложението на директора Веселин Козарев за промени в правилника на предприятието – изграждането на нови зелени пространства да се отдели от поддържането на вече съществуващите.

"Това са две коренно различни функции на предприятието. За да се извърши ново паркостроителство, сега се взема от ресурсите за поддръжка и по този начин изостава дейността по поддържането на общинските зелени площи – засаждане на декоративна растителност, косене, поливане, торене и други озеленителни манипулации, включително събиране на растителни отпадъци“, заяви Козарев пред общинските съветници.

По думите му се предвижда структурирането на отделно звено, което да се занимава единствено и само с ново парково строителство и обособяване на зелени площи в междублоковите пространства.  Очаква се оптимизирането в работата на същия брой персонал, който е ангажиран с озеленяването, да доведе до още по-добри резултати във визията на Пловдив. 

Същевременно общинските съветници приеха и предложението на Веселин Козарев към правомощията на директора да се добави организирането и провеждането на квалификационни курсове на щатни и нещатни служители, свързани с дейността на предприятието.

"Квалификацията е от изключителна важност за постигане на по-добри резултати в извършената работа“, категоричен е директорът. Той се ангажира в най-кратки срокове да осъществи взаимодействие с Аграрния университет и  Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия "Арх. Камен Петков“, на които разчита за партньорство.

Козарев е убеден, че по-добрата организация ще доведе и до по-добри резултати от дейността на предприятието, без да се увеличава численият състав. Като потвърждение на това той предложи да не се назначават предвидените 12 души щат в Компостиращата инсталация.  Функцията на началник ще бъде поета от един от заместник-директорите на "Градини и паркове“, а 10 сегашни работници ще бъдат прехвърлени в новата структура, налага се назначението само на един технолог, с какъвто предприятието не разполага.

.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: